Mládí a konzervativní politika mohou jít dohromady.

17. 7. 2016
V krásném prostředí Vysočiny se o víkendu konala konference „Mladá generace a konzervativní politika“. Dvoudenní program dal mladým lidem příležitost debatovat s politiky a odborníky například o tom, jak by měla vypadat atraktivní konzervativní politika pro mladou generaci.  
Mladé lidi politika zajímá. Ve Žďáru debatovali o migraci, ruské propagandě i krajských volbách 
Setkání ve Žďáru nad Sázavou se zaměřilo na mladou generaci, která se zajímá o politické dění. Se zkušenými politiky si účastníci vyměňovali názory nejen na budoucnost mladé generace v politice obecně, ale debatovali i o konkrétních tématech – o aktuálních problémech migrace a Evropské unie, vlivu ruské propagandy nebo o tom, jak konzervativní program zatraktivnit pro voliče do 35 let.  
„Zaujmout mladé politikou nebo Evropskou unií je vždycky výzva. Akce, jako byla tato víkendová konference, tomu ale výrazně pomáhají. Politici slyší, co mladé zajímá a jsou konfrontováni s názory výrazně mladší generace a mladí se naopak učí, jak své názory jasně formulovat a obhájit,“ říká předseda Výkonné rady TOPAZu Reda Ifrah.  
Panelů i debat se účastnila například místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová, europoslanec Jiří Pospíšil, Federico Reho z partnerské organizace TOPAZu, tedy z Martens Centra nebo kandidát na hejtmana Vysočiny Libor Honzárek.  
„Sám jsem do politiky vstupoval jako poměrně mladý. Teď už mám více zkušeností, ale setkávání se s mladou generací stále považuji za mimořádně přínosné. Jejich názory i energie nám může velmi pomoci v nadcházejících krajských volbách,“ říká lídr krajské kandidátky TOP 09 a SZ Libor Honzárek (TOP 09). 
Mnozí účastníci konference jsou již v politice aktivní a letošní krajská kampaň tak není jejich premiérou. O víkendu ale měli možnost se aktivně zapojit do příprav různých projektů a workshopů a naučit se, jak více vtáhnout své vrstevníky do problematiky české i evropské politiky. 
"Jsem rád, že se takováto akce koná u nás ve Žďáru nad Sázavou. Do politiky jsem vstoupil jako mladý a dnes jsem i já mohl načerpat mnoho energie a elánu, který z účastníků vyzařuje. Jsou nadějí konzervativní politiky a děkuji organizátorům za uspořádání této akce," řekl Ladislav Bárta, městský a krajský zastupitel za TOP 09 a kandidát č.5 na krajské koaliční kandidátce.
Akci pořádal think-tank TOPAZ ve spolupráci s nadací Konrad Adenaeur Stiftung a Wilfried Martens Centrem pro Evropská studia. 

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme