Ladislav Bárta (TOP 09): Zimní sporty jsou doménou Vysočiny

10. 2. 2016

Jsme na počátku roku 2016 a Vysočina o sobě dává vědět, tentokráte v evropském měřítku v oblasti sportu. Organizátoři závodů IBU CUP v biatlonu ve Vysočina aréně měli dostatek odvahy, trochu i toho štěstí a vyšší pomoci. Povedlo se jim, i přes mírnou zimu, zorganizovat závody, o kterých se v biatlonovém světě díky účasti fanouškům pochvalně mluví. Závody 9. ledna dle odhadů vidělo přibližně pět tisícovek diváků, obdobný zájem fanoušci předvedli i druhý den. Na tento typ závodů se jedná o nevídaný jev, dle informací dosavadní tři předešlé evropské biatlonové poháry navštívilo v součtu tolik diváků, jako tady za jeden den. Tým organizátorů odvedl skvělou práci a Nové Město na Moravě ukázalo svou sílu.

Obrovský sportovní úspěch si pak vybojovala naše rodačka od narození žijící ve Žďáře nad Sázavou Martina Sáblíková. Na Mistrovství Evropy v Minsku ukázala, že je královnou rychlobruslení. Jak jinak popsat stav, kdy dokázala vyhrát tři ze čtyř závodů a v posledním závodě na 5 km porazit soupeřky o parník. Získala tím již pátý titul mistryně Evropy ve víceboji a ve své dosavadní kariéře již 21. velkou zlatou medaili.

Patří jim všem veliký dík za budování dobrého jména Vysočiny! Je více než zřejmé, že podpora sportu nese své plody a je potřeba v ní vytrvat. Těšme se na další letošní závody na Vysočině, na úspěchy našich sportovců a podpořme je.    

 

Ladislav Bárta, krajský zastupitel za TOP 09

Zdroj: Noviny Kraje Vysočina

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme