Konvalinková: Náměstek hejtmana Joukl ztratil právo pracovat s veřejnými penězi

14. 7. 2016

Náměstek hejtmana kraje Vysočina Libor Joukl odmítá uvést, kdo za něj zaplatil sedmimilionovou hypotéku. podle kandidátky do krajského zastupitelstva tak nemůže být politikem a spravovat veřejné finance.

Rozhodnutí hejtmanova náměstka Libora Joukla (ČSSD) nezveřejnit jméno věřitele, který za něj zaplatil sedmimilionovou hypotéku, je u politika ve veřejné funkci nepřípustné a alarmující. „Tím spíš, že Jouklovi stále hrozí obnova vyšetřování v kauze údajně předraženého nákupu sypačů,“ říká ke kauze Hana Veronika Konvalinková, která na druhém místě kandiduje za koalici Žijeme Vysočinou - TOP 09 a Zelení do zastupitelstva kraje Vysočina.

„Pokud pan Joukl věří ve svou nevinu, neměl by zavdávat příčinu k tomu, aby se kolem jeho financí vznášely jakékoliv další pochybnosti,“ tvrdí Hana Veronika Konvalinková a dodává: „Pan Joukl je veřejný funkcionář, jeden z nejvlivnějších lidí na vysočinském hejtmanství, který má na starosti majetek a dopravu. Pokud nechce zveřejňovat svoje věřitele, nechť není politikem a nepracuje s veřejnými penězi.“

Přestože Libor Joukl v podzimních volbách do krajského zastupitelstva nekandiduje, hejtman Jiří Běhounek (ČSSD) nedávno prohlásil, že by o jeho služby ani tak nechtěl přijít a že by Joukl mohl pracovat například v oboru dopravy z jiné pozice. „Takový postoj pana hejtmana je přinejmenším nešťastný a vrhá stín na celou vysočinskou ČSSD,“ uzavírá své vyjádření Hana Veronika Konvalinková.

  

Jihlava 14. července 2016

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme