Karel Tureček navštívil Moravské Budějovice a Třebíč

10. 2. 2014

V pondělí 10. února navštívil poslanec Karel Tureček Moravské Budějovice a Třebíč.

V Moravských Budějovicích jej přijal majitel kartonážky Štěpanovský a.s., pan Josef Štěpanovský. S vedením společnosti Karel Tureček diskutoval o aktuálních problémech v podnikatelském prostředí. Diskuze se týkala zejména aktuálních kroků v ČNB a následného vlivu na podnikání v ČR, přijetí EURa, dotací a spolupráce s ministerstvem průmyslu a obchodu. Pan poslanec si prohlédl také provoz kartonážky a Josef Štěpanovský jej seznámil s její zajímavou historií.

Z Moravských Budějovic jel pan Tureček do třebíčské společnosti DOMY D.N.E.S., kde jej spolumajitel firmy Tomáš Tesař provedl po výrobních prostorách firmy a seznámil jej s procesem výroby ekologických dřevěných domů. Také zde poslanec probíral s vedením společnosti úspěchy i úskalí podnikání v naší republice a dohodl se na další spolupráci.

Odpoledne v hotelu Zlatý kříž na Karlově náměstí probíhala beseda se zemědělci a agrárníky z Třebíčska. Poslanec spolu s účastníky besedy řešil aktuální otázky v zemědělství. Od zatěžující administrace, přes plošné dotace na hektar a úbytek živočišné výroby a tradičních plodin, nahrazených řepkou a kukuřicí přešla témata besedy k nízkým lhůtám pro splnění vypsaných grantových programů a k řešení aktuální otázky mléčných kvót. Zde také Karel Tureček informoval účastníky besedy o záměru zemědělského výboru Poslanecké sněmovny navýšit přímé platby zejména pro podporu citlivých komodit (například mléčný a masný skot, ovce, kozy, brambory, ovoce, zelenina...). Dále poslanec vysvětlil besedujícím stav snížené sazby "Zelené nafty" a potřebnosti podpory zpracovatelských podniků a jejich ustálení na tuzemském trhu.

Návštěva na Třebíčsku proběhla v přátelské a komunikativní atmosféře a Karel Tureček získal další podněty pro svoji práci v zemědělském výboru Poslanecké sněmovny i pro práci poslance PČR.

Irini Martakidisová, asistentka poslance

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme