Ladislav Bárta (TOP 09) míří mezi zastupitele kraje

27. 6. 2015

Bárta jako první náhradník na kandidátce TOP 09 a Starostů nahradí psychiatra Jaroslava Maxmiliána Kašparů, jenž na svůj post zastupitele kraje rezignoval. Kterým tématům by se Bárta chtěl v nové funkci šířeji věnovat? „Záběr kraje je samozřejmě velmi široký, nicméně z mého pohledu je to třeba oblast sociálních služeb, sportu či rozvoj podnikání a podpora živnostníků, kde věřím, že mohu být nápomocen," řekl nový krajský zastupitel, který je už od začátku volebního období i členem krajské komise pro sport a volný čas. „Tuto oblast sleduji, takže mohu říci, že v ní mám přehled," dodal Bárta.

Ladislav Bárta momentálně mění i občanské zaměstnání. „Je to rušný týden," usmál se Bárta. Končí s prací manažera projektů v Kolpingově díle, od 1. července bude vedoucím výroby firmy Celo Invest Automotive, jež produkuje díly pro automobilový průmysl.

Max Kašparů jako zastupitel kraje končí, aby nebyl ve střetu zájmů; poslanci ho zvolili novým členem Rady České televize. „Pana hejtmana jsem požádal, aby mě z funkce uvolnil," uvedl Kašparů. Bárta je už jako jeho nástupce potvrzen. „Slib složí a v zastupitelstvu začne pracovat na jeho prvním následujícím jednání. To bude na začátku září," informovala Jitka Svatošová, mluvčí krajského úřadu.

"Věřím, že bude na rozdíl od svého předchůdce přínosem pro krajskou politiku a bude zde jasně hájit zájmy občanů kraje a idee TOP 09. Přeji mu do jeho činnosti mnoho sil a ať nezapomíná, že neusmát se při tom by mohl být zločin," popřál Bártovi krajský předseda TOP 09 na Vysočině Martin Sedlák.


Zdroj: http://zdarsky.denik.cz/zpravy_region/ladislav-barta-miri-mezi-zastupitele-kraje-20150626.html

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme