Tureček ochutnal uzeniny i syrovátku

2. 7. 2014

Poslanec Karel Tureček dnes 2.7.2014 navštívil radnice a zemědělské a potravinářské podniky v Kamenici nad Lipou a Žirovnici.

Nejdříve jej přijal starosta Kamenice nad Lipou Ivan Pfaur s místostarostou Jaromírem Paříkem na radnici v Kamenici nad Lipou. Upřesnili si program celého dne a odjeli do nedaleké Žirovnice. Tady pana poslance na radnici uvítal starosta města Milan Šmíd, krátce představil město Žirovnici a společně se vydali do firmy Prantl Masný průmysl, která zaměstnává přes 200 lidí z Žirovnice a okolí.

Zde přijal Karla Turečka velmi srdečně továrník a majitel společnosti Jan Prantl, který podnik restituoval a neustále jej zdokonaluje. Poslanec ochutnal uzeniny přímo z výroby a prošel celou továrnou, kde mu ředitel společnosti Zdeněk Maška představil všechny výrobky a výrobní procesy a popsal cestu výrobku od nákupu kvalitního masa až po expedici k zákazníkovi.

Dalším podnikem, který v Žirovnici poslanec navštívil byla společnost Detail CZ, další velký zaměstnavatel ve městě, výrobce soustružených součástek pro automobilový průmysl. Jednatel společnosti Milan Houška přestavil poslanci svůj podnik a provedl jej po výrobě.

Poté Karel Tureček zavítal na farmu Miloslava Zedníčka na Gabrielce, která se zabývá chovem skotu, produkcí mléka a také výrobou BIO mléčných výrobků ve vlastní minimlékárně. Ochutnal syrovátkový nápoj a s panem Zedníčkem diskutovali o úskalích i radostech povolání zemědělce.

V pozdním odpoledni se poslanec vrátil do Kamenice nad Lipou, do zemědělského družstva Kalich. Zde jej přivítal předseda družstva Milan Běle. Také zde proběhla živá beseda o aktuálním stavu a možnostech Českého zemědělství a potravinářství.

Irini Martakidisová, asistentka poslance Karla Turečka

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme