Pfaur: Investicemi do škol a městské infrastruktury plníme naše předvolební sliby

30. 3. 2017

Peníze z městského rozpočtu v Kamenici nad Lipou letos půjdou na podporu školství, zavedení inženýrských sítí a vybudování nové komunikace. Plán města na letošní hospodaření se skoro dvaaosmdesáti miliony korun ve čtvrtek na zasedání podpořili svým hlasem tamní zastupitelé. Zastupitelé chtějí investovat do budování a rekonstrukcí ve městě celkem osmnáct milionů korun.
„V rozpočtu počítáme s větší investicí tři a půl milionu korun na komunikaci v oblasti sídliště na Tržišti,“ popsal jednu z řady plánovaných oprav starosta města Kamenice nad Lipou Ivan Pfaur (TOP 09).
Větší obnos peněz Kameničtí směřují i do škol. „Naším dalším investičním plánem je poskytnout částku jeden milion šest set padesát tisíc korun do modernizace a rekonstrukce základní umělecké školy,“ doplnil starosta, kde chce město zafinancovat změnu vytápění plynem.
V neposlední řadě podle slov starosty město investuje částku zhruba jeden milion dvě stě padesát tisíc korun do oblasti průmyslové zóny a jeden milion tři sta tisíc korun v ulici Jarmily Hanzálkové, kde je nutné zafinancovat vybudování nových inženýrských sítí. Vedení Kamenice nad Lipou hospodařilo až do čtvrtečního jedenáctého zasedání zastupitelstva města v rozpočtovém provizoriu.
Ke svému letošnímu hospodaření má Kamenice nad Lipou schválený vyrovnaný rozpočet 81 milionu 852 tisíc korun. „Schvalování rozpočtu probíhalo bez problémů a větších připomínek,“ uzavřel starosta průběh rozhodování o nejdůležitějším bodu roku.

Plán investic se líbí také občanům Kamenice. "Jsem rád, že se panu starostovi Pfaurovi podařilo s koaličními partnery prosadit a schválit vyrovnaný rozpočet, který pokrývá většinu potřeb našeho krásného města, ale nezapomíná ani na investice do školství, infastruktury, sportu a ostatních aktivit," říká Lukáš Hrbek.

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Osobnosti: Ivan Pfaur