TOP 09:Odpovědný přístup slaví vítězství

10. 2. 2016

Úspěch v hodnotě 900 tisíc korun, které  Ústí nad Labem nevyhodí za zbytečnou reklamní smlouvu si dnes připsali městští zastupitelé TOP 09. I díky jejich neústupnosti vedení města revokovalo původní rozhodnutí o další marketingové podpoře hokejového klubu HC Slovan. Pro uspořené prostředky se jistě najde lepší využití ve prospěch obyvatel Ústí. 

„Klíčovým se ukázalo, že s našimi výhradami se ztotožnili i právníci, kteří posuzovali návrh smlouvy. Nelze zkrátka proplácet zpětně něco, co prokazatelně neproběhlo,“ říká Radim Bzura, jenž  kvůli své neústupnosti čelil i osobním verbálním útokům. „Nyní je naprosto zřejmé, že argumenty opozice byly pravdivé, věcné a racionální. Nešlo o žádné politikaření, tak jak se snažil veřejnost přesvědčit  pan náměstek Madar a spolumajitelé hokejového klubu.  Naší snahou bylo vždy hájit zájmy města Ústí nad Labem, ale i sportovců.“

Radim Bzura se spolu s další zastupitelkou za TOP 09 Ilonou Tajchnerovou chce nyní aktivně podílet na hledání možností, jak uspořené peníze efektivně použít pro potřeby občanů. „Podpora sportu a dalších činností třeba pro mladé lidi v sociálně vyloučených lokalitách jsou pro nás jedinečnou možností, jak podpořit inkluzi a přispět například k prevenci kriminality. Je řada projektů, které jsou pro město výrazně přínosnější než znak Ústí nad Labem namalovaný na mantinelu,“ potvrzuje Ilona Tajchnerová.

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 pro Ústecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme