TOP 09: nepodporujeme rozpočet, ke kterému není demokratická diskuze

23. 2. 2017

Je nepřijatelné, aby rozpočet byl představen až ve chvíli, kdy o něm již nelze diskutovat a cokoliv navrhovat, říkají zastupitelé za TOP 09. 

Na včerejším zastupitelstvu nezvedli zástupci TOP 09 ruku pro schválení rozpočtu. Zastupitelům Iloně Tajchnerové a Martinu Fišerovi vadilo, že k tomuto dokumentu nebyla demokratická diskuze s předsedou finančního výboru, kterým je právě Martin Fišer a dokonce se všemi zastupiteli.

 „Vedení městského obvodu má dlouhodobě trhliny a ty se projevily právě i na včerejším jednání, kdy se hlasovalo o rozpočtu. Překvapilo mě, že rozpočet, za který je zodpovědný starosta, připravuje místostarosta a že není předem projednán napříč zastupiteli,“ řekl předseda finančního výboru Martin Fišer, TOP 09.

 Zastupitelé za TOP 09 vidí, že starosta městského obvodu Ústí nad Labem Kamil Hýbner dlouhodobě neplní své povinnosti řádného starosty. O mnoho věcí se nestará, a to je bohužel vidět i na výsledku.

  „Mrzí nás, že rozpočet na rok 2017 nepočítá třeba více s opravami chodníků, které jsou ve špatném stavu. Loňský rozpočet byl v tomto sice ohleduplnější, ale nebyl zdaleka proinvestován,“ stěžuje si zastupitel Martin Fišer. „Rozpočet na rok 2016 počítal s investicemi na opravy necelými sedmi milióny korun, které byly proinvestovány sotva ze dvou třetin,dodává Fišer. Toto byl jeden z mnoha důvodů, proč Fišer vyzval zastupitele, aby hlasovali tajnou volbou o odstoupení starosty Hýbnera. Ta ale nebyla vyslyšena, pro odvolání bylo pouhých sedm zastupitelů z dvaadvaceti přítomných. „Současné vedení nemá ani většinu, včera opustila PRO Ústí jedna členka a odešla do opozice právě z důvodů nespokojenosti s vedením úřadu. Proto mě překvapilo, že hlasování, které jsem vyvolal, dopadlo ve prospěch špatného starosty,“ uzavírá Martin Fišer.

 Zastupitelka Ilona Tajchnerová poznamenává: „Podporu ex zastupitelů za ANO a PRO Ústí vyjádřili především zástupci KSČM a to i u hlasování o rozpočtu, což mě velice mrzí. Tímto se komunisté zase vracejí do vedení úřadů a s tím nemůžeme souhlasit.“ Ke včerejšímu hlasování Tajchnerová dodává: „Návrh na odvolání starosty podpořila TOP 09, ODS a UFO.“   

 

Ústí nad Labem 23. února 2017 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme