Podporujeme malé a střední podnikatele i v Ústeckém kraji

13. 9. 2016

Při zahájení krajské kampaně v Ústeckém kraji navštívil poslanec TOP 09 Michal Kučera za doprovodu své kolegyně a místopředsedkyně TOP 09 Markéty Adamové drobného zemědělce v obci Haslice, který hospodaří na 10 hektarech půdy.

 Zde se dozvěděli, že zemědělství nemusí být zaměřeno pouze na produkci. Už naši předci po staletí zemědělstvím utvářeli i ráz krajiny. V dnešní době je to naopak, máme všude velké lány řepky, které ničí zeminu. Stejně tak ničí naši krajinu a tím i kvalitu života nás všech pouze jednou ročně sekané "dotované louky", kde se nic nepase, nepěstuje a zarůstají postupně bodláky a nálety. Tento proces je sice vratný, ale velmi těžko.

Nejen plané louky a velké lány řepky, ale i malá políčka, sady, několik kusů dobytka, nebo volně pasoucí se koně - to vše utváří prostředí kolem nás. 

 TOP 09 je pro rozmanitost v krajině. Jsme pro citlivé využívání zemědělské půdy. 

Proto zjednodušíme legislativu, aby si mohli drobní farmáři pěstovat zeleninu a ovoce a chovat dobytek pro spotřebu svoji a svých blízkých, případně pro regionální trhy. Povinnost, kterou zavádí ministerstvo financí podnikatelům, aby všechny transakce šly přes elektronickou evidenci tržeb, rozhodně zrušíme, protože víme, že drobným a středním podnikatelům velmi ublíží.  

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 Ústeckého kraje

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme