13. 9. 2016

Město Děčín je jedno z mála měst v české republice, které se může pochlubit turisticky atraktivními zajištěnými cestami, které jsou v Čechách zažité pod italským názvem Via Ferrata.

Via Ferraty a jiné atrakce lákají nejen české turisty, ale i návštěvníky ze zahraničí. Lezení po skále a další doplňkové aktivity pomáhají udržet turisty v místě, kde nabízejí vhodnou alternativu k památkám. V případě Děčína je to například zámek.

I poslanci za TOP 09 Michal Kučera a Markéta Adamová za doprovodu ústeckého zastupitele a zkušeného instruktora Radima Bzury, navštívili zajištěné cesty na Pastýřskou stěnu, když zahajovali kampaň v Ústeckém kraji. Z výšky  mohli pozorovat týčící se zámek nad řekou Labe, který se úspěšně vzpamatovává z dlouhého destruktivního pobytu sovětských vojsk. Zámek prošel rozsáhlou rekonstrukcí a nyní má co nabídnout. Michal i Markéta byli ohromeni, jak Děčín, který byl devastován komunistickým režimem, vzkvétá.

Děčín v tomto ohledu může být příkladem pro ostatní města. Dalším krokem by mělo být navrácení života na řeku Labe. Chceme, aby se na řeku vrátili sportovní kanoisté, rekreační vodáci, plavci, ale i turisté na výletních lodích.

Kaňon Labe totiž nabízí naprosto ojedinělé scenérie, které ohromí každého návštěvníka. A takové projekty TOP 09 podporuje!

Radka Ostřížová, krajská manažerka TOP 09 Ústeckého kraje

Galerie