Mírný optimismus zavládnul po dnešním společném jednání s ředitelem Úseku plánování a realizace staveb Ing. Čížkem, kterého jsem se zúčastnil společně se starosty Loun, Postoloprt, Bítozevse, Žatce, Zschopau a zástupců Ústeckého kraje i senátora Chládka.

21. 8. 2014

Ředitel ŘSD oznámil, že Ministerstvo dopravy vyhodnotilo dostavbu R7 jako ekonomicky výhodnou a centrální komise ministra dopravy by měla v září definitivně potvrdit dostavbu v současně navrženém šířkové uspořádání. Jinými slovy, Ministerstvo dopravy stavět R7 chce, peníze má vyčleněny a v září by měla padnout poslední administrativní bariéra.

V roce 2015 by měla být zahájena dostavba úseku Postoloprty-Bítozeves, v roce 2016 pak obchvat Panenského Týnce a obchvat Loun. Tedy úseků, které mají největší projektovou a stavební připravenost. Současně by měla začít projektová příprava dalších úseků.

Ukazuje se, že soustavný tlak na ministra dopravy, který v uplynulých měsících byl vyvíjen ze strany starostů i ze strany mé v Poslanecké sněmovně, přináší pomalu výsledky.

Dostavba R7, která přinese snadnější a bezpečnější dopravu do práce, do zdravotnických zařízení a spojí jih ústeckého kraje s Prahou je zase o něco blíže. Celou situaci budu ovšem dále sledovat, aby nezůstalo jen u planých slibů ministra.

Michal Kučera, poslanec
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme