Petr Soudek: Kladno je pro mne místem, kde jsem se rozhodl bydlet a které bych rád pomohl zlepšit

7. 10. 2014

Prozraďte mi, jaké jsou hlavní témata vašeho volebního programu a proč by měli lidé dát hlas právě vám?

Rádi bychom navázali na vše dobré, co bylo v našem městě dosud uděláno. Nemáme ambice vše změnit, ale vylepšit. Myslím, že náš program je realistický a neslibuje nesplnitelné. Jsme tým lidí, který chce pro město něco udělat, a který je schopen naslouchat argumentům druhých.

A mohl byste z těchto témat vypíchnout tři nejzásadnější body?

Mezi ty nejzásadnější patří transparentní magistrát, výstavba kamenného hospice a obchvat Kladna. Pro vyšší transparentnost bychom chtěli zveřejňovat všechny smlouvy nad částku 50000 Kč na internetu, i když to zákon zatím nevyžaduje. Rádi bychom prosadili výstavbu hospice, což je zařízení, které se věnuje péči o pacienty v konečném stádiu života, a které našemu městu a okolí výrazně chybí. Obchvat Kladna by umožnil spojení rychlostních silnic R 6 a R 7, bez toho, aby musela tranzitní kamionová doprava projíždět centrem města, ničit silnice a znečišťovat ovzduší.

Jaké problémy z vašeho pohledu nejvíc trápí Kladno?

Mezi hlavní problém patří nepochybně v současnosti tolik probírané téma ubytoven. Také sem patří tzv. „sběrači kovů“ a sběrny, které kovy vykupují. Herny budou snad, také díky naší iniciativě, již od roku 2016 minulostí.

Jaký máte názor na tolik a dlouho diskutované téma rychlodráhy mezi Kladnem a Prahou?

Výstavba rychlodráhy, o které se dlouho mluví v souvislosti s pražským letištěm, je vzhledem k problémům s jejím vedením okolo Stromovky a částí Prahy 6 asi utopií. Kladenský region přitom potřebuje pro svůj další rozvoj kvalitní rychlé a kapacitní dopravní spojení s Prahou. Proto bychom chtěli prosadit zahájení revitalizace železniční tratě mezi Kladnem a Veleslavínem, její napřímení, zdvojkolejnění a elektrifikaci.

Jak hodnotíte své šance ve volbách? Jdete do nich s jednoznačným cílem vyhrát?

Každá z kandidujících stran chce vyhrát, aby mohla co nejlépe plnit svůj volební program. Ale myslím, že úspěchem pro nás bude jakákoliv možnost se podílet na vedení města a mít možnost realizovat naše představy.

Jak byste si přál, aby vypadala po volbách koalice, popřípadě trojkoalice?

Bohužel na tuto otázku nemůžu odpovědět jinak, než že koalice se tvoří až po volbách a o složení koalic rozhodnou voliči tento pátek a sobotu tím, že stranám dají mandát pro jejich vyjednání.

Jaké tři strany podle vás, patří mezi favority v těchto volbách?

Těžko předvídat jak volby skončí. Nemyslím, že mají jasného favorita. Předpokládám, že nové zastupitelstvo bude dost roztříštěné.

Koho považujete za největšího soupeře?

Každá strana je našim soupeřem, ale v průběhu naší kampaně jsme se nevyhraňovali proti žádné konkrétní straně, ale nabízeli jsme naše představy fungování města a možnosti nápravy věcí nefunkčních.

Jakou očekáváte volební účast?

Lidé jsou otrávení z politiky a tak vysokou účast nepředpokládám. Myslím, že úspěchem bude účast nad 40 procent. Je to škoda, protože komunální volby jsou volby, kdy mohou lidé nejvíce ovlivnit, jak bude fungovat jejich okolí.

Jak vnímáte ostatní politické strany a jejich mnohdy negativní až zavádějící kampaně?

Celou dobu jsme vedli pozitivní kampaň a na nikoho jsme neútočili. Chtěli jsme, aby to byl čestný souboj myšlenek a ne podpásových úderů, osočování a dehonestace protivníků. Bohužel ne všichni se chovají stejně.

Jaký máte vztah ke Kladnu? Myslím tím pracovně i soukromě.

Kladno je pro mne místem, kde jsem se rozhodl bydlet a které bych rád pomohl vylepšit. Mám ke Kladnu blízko také po stránce pracovní, protože v současnosti pracuji ve výzkumném ústavu, kde se zabývám mimo jiné také sanacemi staré ekologické zátěže. A Kladenská Poldi je jedním z míst, kde realizujeme naše experimenty s rostlinami, které by měly pomocí areál vyčistit.

Co byste závěrem vzkázal svým voličům?

Vzkázal bych, aby přišli k volbám, a tím rozhodli o dalším směřování města, bez ohledu na to, kterou stranu se rozhodnou podpořit.

Zdroj. Kladenské listy

Dostupné z: http://kladenskelisty.cz/90950/petr-soudek-kladno-je-pro-mne-mistem-kde-jsem-se-rozhodl-bydlet-a-ktere-bych-rad-pomohl-zlepsit/

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme