Program strany TOP 09 pro komunální volby 2010

Představení programu a cílů TOP 09 v Hostivici

TOP 09 chce být v Hostivici alternativou pro všechny slušné a rozumně smýšlející lidi, kterým jde o blaho města. Naší zásadou je uvážlivý přístup k problémům a důraz kladený na osvědčené konzervativní hodnoty. Chceme stát stranou nepřátelství a rozháranosti současného zastupitelstva města a jako spolehliví partneři podporovat ty projekty, které mohou napomoci zkvalitnit život v Hostivici.

Při nastávajících volbách do městského zastupitelstva předstupujeme před občany s následujícími prioritami:

Hospodaření

• jelikož Hostivice reálně čelí vážným finančním problémům, trváme na uvážlivém a zodpovědném sestavování rozpočtu, a to zejména na výdajové straně;
  • chceme zabránit zbytečným a nekoncepčním výdajům a investicím;
  • podpoříme kroky vedoucí ke zvýšení příjmů města (vytvořením příznivého podnikatelského prostředí, motivací obyvatel k trvalému přihlášení);
  • připravíme kvalitní projekty pro získání žádoucích dotací.

Rozvoj

• prioritou musí být dokončení velkých projektů, nutných pro život města (dostavba nové školy, rozšíření školky a čistírny odpadních vod);
  • otevřeme diskuzi k dalšímu koncepčnímu rozvoji města;
  • chceme pokračovat v rozvoji a zkvalitnění infrastruktury, propojit město cestami a cyklostezkami a zajistit dostatečnou dopravní obslužnost města;
  • chceme omezit na minimum provozy, které znečišťují životní prostředí v Hostivici a podpoříme jen takový rozvoj ruzyňského letiště, který nepovede ke zhoršení kvality života občanů;
  • podpoříme rozvoj projektu bezplatného internetu pro obyvatele Hostivice.

Aktivity

• chceme iniciovat a podpořit spolkový život, pořádání kulturních a společenských akcí;
  • vypracujeme projekt využití budovy hostivické Sokolovny, jakožto přirozeného kulturního a společenského centra města;
  • naší prioritou bude spolupráce s organizacemi, které se zabývají volnočasovými aktivitami dětí a činností ve prospěch hostivických občanů;
  • chceme navázat bližší spolupráci s okolními obcemi a iniciovat zahraniční partnerství.

Školství

• podporujeme dostavbu nové školy a rozvoj jejího materiálního zázemí;
  • současně chceme iniciovat zamyšlení nad koncepcí a směřováním základního školství v Hostivici, aby se místní škola stala reálnou alternativou pro osmiletá gymnázia a speciálně zaměřené školy;
  • základem musí být zvýšení kvality výuky a vzdělávání, zapojení do projektů a soutěží, výměnné pobyty žáků apod.;
  • budeme usilovat o flexibilní přístup k předškolním dětem – podporou jak městské MŠ, tak soukromých školek.

Lídr kandidátní listiny:

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 STŘEDOČESKÝ KRAJ