8. 9. 2010

Důležitý je tým

Myslím, že mého souseda a naprostou většinu lidí ve městě často vůbec nezajímá, kdo je z jaké strany. Kolikrát ani netuší kdo má na radnici jakou funkci. Proč taky? Důležitý je výsledek, jenže za každým výsledkem stojí práce a to práce týmová. Jednotlivec je vždy v oslabení proti dobře fungujícímu týmu. Dobře sestavený tým, který má v čele lídra se schopnosti udat ten správný směr a přesvědčit o tom zbytek týmu, zároveň ale tak se schopností přijímat zpětnou vazbu od ostatních členů týmu, to je základ k úspěšnému docílení výsledku. Jsem přesvědčen, že kandidátka TOP 09 pro Mladou Boleslav taková je!

Město automobilů

Mladá Boleslav není co do počtu obyvatel nijak zvlášť velké město. Má spoustu svých specifik. Je to ale město, kde sídlí jeden z nejúspěšnějších podniků tohoto státu. Mladá Boleslav, to je především Škoda Auto, a teprve pak to ostatní. Tak nás naše okolí vnímá, to je potřeba si přiznat a s tím je potřeba pracovat. Je to naše výhoda, ale často i náš závazek. Dle mého názoru, je komunikace mezi vedením města a automobilkou, jedním z nejdůležitějších úkolů, které si před sebe musí nová radnice postavit. Jsme sousedé, jsme partneři a lidé kteří žijí ve městě jsou zároveň většinou i zaměstnáni v automobilce. Myslím, že ve spoustě záležitostí může být dobrá komunikace mezi městem a automobilkou základem pevného svazku, ze kterého město může mít jen a jen pozitiva.

Samozřejmě Škoda Auto je největší a nejdůležitější firmou a zaměstnavatelem ve městě, ale není to jen automobilka, která dává nám občanům města práci. Je tu spousta dalších neméně důležitých firem, firmiček či živnostníků. Ti všichni zde podnikají, vytvářejí nějaké hodnoty a dávají práci lidem, kteří tu zde s námi žijí. Ani na tomto místě nesmíme komunikaci mezi městem a těmito subjekty podceňovat. Celkově se totiž pozitivní nálada přenáší i na samotné zaměstnance a to nejen v podobě zvýšené životní úrovně.

Aktivity pro volný čas

Nejen prací živ je člověk – jak se říká. S touto pravdou je také třeba pracovat. Myslím, že co se týče volnočasových aktivit ve městě, tak zde má Mladá Boleslav velké rezervy. Ano udělal se velký kus práce, to je nepopiratelné. Za všechny akce je určitě třeba zmínit koupaliště a jeho rekonstrukci. Zde si myslím došlo k výraznému kroku dopředu. Nechci se na tomto místě zabývat otázkou, zda byla akce předražená či nikoli a zde splňuje normy moderního koupaliště. To mi v tuto chvíli nepřijde fér a ani mi to v tuto chvíli nepřísluší. Každopádně je koupaliště pěkně natřené a velké většině lidí se líbí. Ano máte pravdu, není to jen koupaliště co se za poslední dobu změnilo či objevilo ve městě. Ano, jsou tu nový skatepark, inline dráhy nebo zrekonstruovaná dětská hřiště, ale pořád se nemohu zbavit pocitu, že by šlo dělat víc.

Vezměme si například nově vzniklou Městskou společnost sportovní a rekreační areály s.r.o.. Subjekt, který určitě ve městě jako je Mladá Boleslav má smysl. Celkově se mi záměr, který stál za vznikem této společnosti zdá jako vcelku dobrý. Jen možná některé věci bylo a je potřeba dotáhnout do konce. Tato společnost, která se stará o koupaliště, zimní stadion včetně hotelu, či sportovní halu, má dle mého názoru velké rezervy. Je vcelku jasné, že všechny provozy které jsem zmínil stojí obrovské peníze. Určitě to jsou areály, které musí město jako takové dotovat. Myslím si ale, že se dá konkrétně z této společnosti dostat daleko víc. Potenciál na to má určitě. Podobně bychom mohli hovořit i o kultuře. Máme krásné divadlo, které teď dokonce prochází rekonstrukcí a podle studií, které jsem viděl to bude nádherný kulturní stánek. Máme útulný fotbalový i hokejový stadion. Budeme mít konečně také hezké Staroměstské náměstí. Na druhou stranu ale máme také hnijící skládku, které smrdí ně kilometry daleko, máme rozpadající se sportovní halu, atd. Témat je strašně moc a nejsem schopen se o všech zmínit. Už teď to začíná být dost dlouhé a jestli ještě čtete tak díky.

Lepší Boleslav

Nechci tady dnes ale hovořit o tom, že vše co bylo, a co se ve městě udělalo bylo špatné. To určitě ne, a hlavně by to nebyla pravda. Jsem boleslavák. Já se tady narodil a žiju zde už 40 let. Mám Mladou Boleslav rád takovou jaké je. Nicméně když vidím co se podařilo v jiných městech, tak se nemohu zbavit dojmu, že musíme přidat. Všichni, co tu žijeme. Když teď čtu dva předchozí řádky, tak se směju. Zni to dost populisticky a blbě. Mazat je ale nebudu. Prostě to tak je a hotovo.

Nechceme někde hodiny povídat a přesvědčovat dav o svém plánu o svých vizích. To je totiž k ničemu a ztráta času. Za buřta a pivo si koupí přízeň a podporu každý, ale jen dokud ten dotyčný nedostane zase hlad, a toho buřta nedostane někde jinde. My buřty nenabízíme, my chceme tvrdě pracovat a udělat z Mladé Boleslavi město, ve kterém se bude dobře žít!

Jan Plachý

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme