VOLEBNÍ PROGRAM TOP 09 UNHOŠŤ

Informovanost

• chceme zásadně změnit informovanost občanů o dění ve městě. Zápisy z jednání volených orgánů tj. rady, zastupitelstva, výborů a komisí města budou zveřejňovány na úředních deskách a internetu, včetně hlasování jednotlivých členů
  • vytvoříme veřejně přístupnou centrální evidenci smluv uzavřených mezi Městem Unhošť a jinými subjekty
  • zavedeme jasná a přehledná výběrová řízení respektující zákony i dobré mravy. Cílem je zveřejňovat nejen zadání a podmínky výběrových řízení, ale i výsledky a zdůvodnění výběru
  • považujeme za nezbytné zlepšit webové stránky Unhoště. Musí sloužit zejména pro obousměrnou komunikaci radnice s občany, předávání informací týkajících se připravovaných investic, staveb, nových podniků, společenských, kulturních a sportovních aktivit na území města. Musí reprezentovat město a zároveň nabízet možnosti trávení volného času obyvatelům i návštěvníkům
  • Unhošťské listy musí obsahovat veškeré podstatné informace uvedené výše, zájemcům nabídneme zasílání informací prostřednictvím e-mailu

Starosta, radní, zastupitelé

• na pozici starosty navrhujeme lídra kandidátky
  • zvolení kandidáti za TOP 09 se po dobu svého funkčního období nebudou podílet na spekulativních obchodech s pozemky a jinými nemovitostmi v katastru města Unhošť
  • zvolení kandidáti za TOP 09 v den nástupu do funkce a na konci volebního období zveřejní vlastnictví svých nemovitostí v katastrálním území  města
  • budeme prosazovat snadné cesty jak se občané mohou vyjádřit ke všem zásadním aktivitám týkajících se města, například zřízením diskusních fór na www stránkách města, anketami apod.
  • naším cílem je zpřístupnit rozhodování o dění ve městě co nejširšímu počtu občanů, kteří se na jeho prosperitě chtějí podílet. Počítáme s vytvořením odborně zaměřených výborů (komisí) – např.  dopravní, školská, životního prostředí, stavební, finanční, sportovní, kulturní…., do nichž se zájemci mohou zapojit zcela svobodně, bez nutnosti delegování  politickými stranami a sdruženími. Jejich návrhy a připomínky  musí rada města projednat a následně s nimi seznámit zastupitele

Městský úřad – otevřená  radnice s fundovanými úředníky

• občané města musí mít přístup ke starostovi a jeho zástupci. Kouli na dveřích chceme opět vyměnit za kliku
  • chystáme anketu mezi občany města zaměřenou na fungování a spokojenost s činností městského úřadu a jeho pracovníky, včetně městské policie