Unhošť

Unhošť - východ slunce

PRIORITY KANDIDÁTŮ TOP09

Transparentnost je základním rozlišovacím kritériem mezi „špinavou“ a „čistou“ politikou. Neprůhledné chování jakékoliv veřejné instituce je prostorem pro korupci a v konečném důsledku vede k tomu, že se o politiku zajímají pouze občané, kteří z ní mají osobní prospěch. Veřejně dostupné informace o činnosti radnice jsou pro TOP09 základní prioritou.

Efektivnost znamená účelné a hospodárné vynakládání finančních prostředků města v souladu se zájmy jeho občanů a potřebami dlouhodobého rozvoje města. Dozor nad hospodařením města musí být svěřen lidem, kteří nejsou v žádné závislosti na vedení města a koaličních stranách.

Koncepčnost znamená, že město nelze řídit pouze z roku na rok podle aktuálních příležitostí a zájmů, ale že vedení a občané města musí mít představu, jak by mělo město vypadat za 3, 5, 10 let. Schválení tohoto dokumentu v zastupitelstvu musí předcházet diskuse s občany. Schválené koncepci rozvoje města pak musíme podřídit další rozvojové plány, zejména územní plán, včetně řešení obchvatů města, rozvoj odpočinkových zón a okolí města, zvážit nastavení přesnějších požadavků na vzhled nově stavěných, případně rekonstruovaných objektů  v dané lokalitě apod.

Naše názory, Vaše názory, ankety

9. 10. 2010
Založili jsme stránku www.10v.cz/unhost, určenou pro zveřejňování našich i vašich názorů.
Číst více

NOVÁ TVÁŘ UNHOŠŤSKÝCH LISTŮ?

7. 10. 2010
Publikovaný příspěvek "Proč vznikla kandidátka TOP 09 v Unhošťi" vyvolal reakci v podobě příspěvků od místostarostky PhDr. Lenky Mazuchové, MBA a starosty města Ivana Záboje. Stojí za to se nad oběma příspěvky hlouběji zamyslet.
Číst více

Dětem na nudu nezbyl čas

2. 10. 2010
Dobrou náladu, pár sladkostí, létající balonek i dárečky si odnesly děti, které dorazily na sobotní dětské odpoledne do unhošťského Automotoklubu.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 STŘEDOČESKÝ KRAJ

Újezd 450/40