Odpovědi na Vaše otázky

"Vaše názory nás zajímají. Víc, než si myslíte"

Odpovědi k 20.9.2010

1)      Téma autobusové zastávky:

To, že naše město hyzdí poměrně nevzhledné nebo žádné autobusové zastávky vnímáme a rádi bychom tento problém řešili ještě v širší souvislosti. Našim úmyslem je rozšířit počet zastávek a to např.u hřbitova, kde se v kolonii rodinných domků narodilo mnoho dětí, a i pro ty nynější školáky je cesta na autobus odtud dosti nebezpečná. Mapujeme si další místa, kde by rovněž bylo vhodné zastávky zřídit.

2)      Téma odpadkové koše:

Nový design odpadkových košů a jejich četnější umístění koresponduje s naším volebním programem, konkrétně se zajištěním čistoty města. Do tohoto bodu spadá i svoz odpadků a zajištění pravidelného umístění kontejnerů pro větší odpad. V našem městě je provozován také sběrný dvůr, na jehož podmínky provozu bychom také nechtěli zapomenout.

3)      Téma zchátralých budov:

Toto je skutečně běh na dlouhou trať, nicméně je zde náš úmysl podnítit majitele těchto objektů, aby je zrekonstruovali, případně našli uplatnění pro využití těchto budov. My bychom rádi těmto majitelům pomohli domoci se dotací z evropských fondů za účelem rekonstrukce a také s účelem pro využití. Pokud jste již naše body programu viděli víte, že navýšení kapacity mateřské školy máme v programu a toto by byla jedna z cest, jak objekty využít. V neposlední řadě bychom rádi dali prostor pro vybudování jazykové školy a volnočasového centra.

4)      Téma městská zeleň:

Zeleně je ve městě skutečně málo. Tento nedostatek je potřeba změnit přístupem k nové výstavbě. Rádi bychom prosadili, aby stavby nových komplexů rodinných domů měly již ve svém územním plánu zakomponované požadavky na prostory pro dětská hřiště, park, oddechové zóny, ale také občanskou vybavenost.

5)      Téma supermarket:

Co se týče zachování pestrosti  služeb a tím i zaměstnanosti v jednotlivých provozovnách, jsme si jisti, že takovou cukrárnu, skvělý svatební salon, domácí prostředí kadeřnictví a kosmetiky máme v našem městě na skvělé úrovni a vážíme si jich. Stavba supermarketu by tyto  provozovny neohrozila. Supermarket by se mohl stát alternativou, nejen pro „buštěhradské“, ale i pro obyvatele z okolních obcí. Možnost nákupu pod jednou střechou je jedna z variant, kterou zvažujeme, ale o tak zásadním kroku by určitě nerozhodovala jen úzká skupina lidí. Referendum by nám dalo tu správnou odpověď a my bychom jej pro Vás rádi uspořádali.

6)      Téma prostor pro teenagery:

Opět Vám můžeme říci, že podpora volnočasových aktivit všech věkových skupin občanů je jedním z bodů našeho volebního programu. Speciálně pro teenagery bychom rádi skate park, cyklostezky, vybudování areálu pro sportovní vyžití.

7)      Téma místní komunikace:

Že jsou komunikace v našem městě v žalostném stavu není třeba připomínat. V našem programu máme zakomponováno jak zvýšení bezpečnosti vybudováním nových komunikací, tak i vybudováním kruhových objezdů. Nebezpečné křižovatky jako je třeba ta u hřbitova, u vodojemu by byly tímto vyřešeny. Další kruhový objezd bychom rádi viděli u nájezdu u Lidic. Dostat se zde na hlavní silnici je někdy čekání na dlouhou dobu. Všechna tato řešení bychom rádi uvedli do praxe.

8)      Téma občanská vybavenost:

Další z Vašich námětů se týkal zřízení pobočky bankomatu. Tato služba patří do občanské vybavenosti, jejíž úroveň bychom rádi zvedli, mimo jiné i tímto. Další náš záměr je najít větší, pohodlnější  prostory pro poštu. Více možností pro malé podnikatele by mohlo také vzniknout právě v prostorách nového nákupního centra, ať již pizzerie či kavárna.

Zřízení a provozování koupaliště je pro nás jistě také zajímavý námět.

Závěrem nám dovolte velmi Vám poděkovat za Vaše vyjádření a názory, velmi si jich ceníme. Právě z důvodů zjištění potřeb občanů Buštěhradu jsme s Vámi navázali tuto komunikaci a rádi v ní budeme pokračovat. Věříme totiž, že tímto dialogem, který v našem městě podle nás také velmi chyběl, zjistíme společně, jak si naši občané přejí, aby jejich město, kde žijí,  vypadalo. Místní organizace TOP 09 zde chce právě pro občany vytvořit alternativu a dát tak občanům možnost volby mezi kandidáty jiných stran a námi. Pokud budeme pro Vás tou akceptovanou alternativou, budeme poctěni.

S přáním srdečného pozdravu – kandidáti TOP 09 s podporou „STAROSTŮ A NEZÁVISLÝCH“

V Buštěhradě.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 STŘEDOČESKÝ KRAJ