Začíná školní rok, boleslavské školy jsou na nápor připraveny

2. 9. 2015

Prvního září nastoupil do boleslavských základních škol rekordní počet dětí, jak se o prázdninách připravily? 

Čerstvě vymalované třídy, nové interaktivní tabule, samostatné šatní skříňky nebo nová podlaha. To je jen namátkový výčet toho, co se během dvouměsíčního volna změnilo na boleslavských školách a školkách. „Do škol nastoupí skutečně rekordní počet dětí, 4 600. Maximální kapacita v Boleslavi je přitom zhruba 5 500 dětí. Do prvních tříd zamíří 670 dětí, v červnu skončilo 395 deváťáků,“ vysvětlil náměstek primátora Mladé Boleslavi Daniel Marek, který má školství na starosti. 

Na třetí základní škole se momentálně dodělávají úpravy venkovního hřiště, které využívají nejen žáci z Benešovky, ale také veřejnost. Na 5. základní škole vybudovali z učebny technických předmětů novou třídu pro prvňáčky, kterých tu letos uvítají rekordní počet. 

Velkou novinkou, která se týká rovněž 5. základní školy, je i sportovní hala, která v jejím těsném sousedství vyrostla: „Zkolaudována by měla být příští pondělí dopoledne a od třetího školního týdne by se tu měl provoz rozjet naplno,“ potvrdil náměstek. 

Zkrátka nepřijdou ani děti v mateřských školách, například u školky Sluníčko se dokončuje velké přírodní hřiště, které přijde zhruba na 2,5 milionu korun. U většiny škol a školek byly upraveny chodníky, natřeny přechody, případně vybudována odstavná místa, kde mohou rodiče děti ráno bezpečně vysadit z vozidla. 

V plánu už jsou ale úpravy na příští školní rok. „Na 2. základní škole bychom z domečku, kde sídlila Služba škole, chtěli udělat družiny. Na léto 2016 je také plánováno zateplení a výměna oken na Pastelce. Podle odhadů by vše mělo stát zhruba 25 milionů korun a rádi bychom to opět platili z větší části z evropských peněz. Na řadu přijdou i dvě školní jídelny, na 6. základní škole a ve Václavkově ulici,“ naznačuje plány na příští prázdniny Daniel Marek. 

Šárka Charousková

Zdroj: Boleslavský deník; 1.9. 2015

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme