Z knihovny na Slovanech se stane na čas školka

3. 8. 2015

Sídlo mělnické školky ve Sportovní ulici čeká zateplení. Padesát dětí ji nebude moci po dobu dvou měsíců navštěvovat. 

Mělník – Mělnickou školku ve Sportovní ulici čeká rekonstrukce. V době zateplování jejího sídla ji po dobu asi dvou měsíců nebudou moci navštěvovat děti. Řešením, které už schválili místní zastupitelé, je náhradní školka. 

Podle mělnického místostarosty Milana Schweigstilla by padesáti dětem měly v době prací ve Sportovní ulici patřit prostory knihovny a zázemí sdružení Achillea na Slovanech. 

Normám stanoveným pro mateřské školy ale prostory na Slovanech neodpovídaly. „Proto tam provádíme přestavbu na dvě třídy mateřské školy podle představ hygieniků,“ vysvětlil Milan Schweigstill a doplnil, že v obou třídách musejí být dva různé prostory na hry a spánek dětí, sociální zázemí s malým zařízením a kuchyňka. Přestavba prostor na Slovanech na školku je nákladná, město za ni dá přibližně milion korun. 

„Vzhledem k nákladům bychom chtěli, aby dočasná školka v době, kdy se děti vrátí do budovy ve Sportovní ulici, i nadále sloužila školským účelům,“ poznamenal mělnický místostarosta s tím, že konkrétní využití zatím nebylo stanoveno. 
Školka ve Sportovní ulici, která patří k mělnické mateřské škole Pohádka na Slovanech, sídlí ve staré nemovitosti. Její technický stav není právě slavný, proto jsou tam také příliš vysoké náklady na topení v zimních měsících. A navíc byla stavěna v socialistických časech z desek, v nichž se nachází azbest. 

Zateplení sídla školky, na které město získalo dotaci asi jeden a půl milionu korun, povede k energetickým úsporám. 

Petra Špitálská

Zdroj: Mělnický deník; 1.8.2015

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme