Unhošť plánuje úpravy rekreační zóny u rybníka

21. 3. 2016

Město Unhošť plánuje další úpravy vyhledávané rekreační zóny kolem rybníku Bulhar. Na proměnu okolí rybníka je zpracovaná studie, první úpravy začaly už před několika lety. Šlo tehdy o iniciativu místního spolku.

V lokalitě by teď měly přibýt nové zpevněné cesty, herní prvky, zeleň a například i lavičky. "Část úprav chce město uskutečnit letos. Celkem bude proměna stát kolem čtyř milionů korun," řekla ČTK starostka Unhoště Iveta Koulová. Bulhar se původně nacházel na okraji Unhoště, ale s přibývající zástavbou leží teď přímo ve městě a mnoho lidí tam chodí na procházky. Bahnité cesty, rozbité lavičky a neupravenou zeleň u rybníka by měly úpravy změnit v příjemné prostředí pro odpočinek. „Zatím jsme v tomto případě neuspěli v žádostech o dotace, ale snad se nám to postupnými kroky podaří uskutečnit,“ uvedla starostka.

Postupně se u rybníku například obměňují stromy, přestárlé topoly, které musely být pokáceny, jsou nahrazovány duby, jiné budou postupně nahrazovány lípami. „Letos by se měla uskutečnit oprava hráze rybníka,“ informovala starostka. V plánu je i další výsadba, případně i nahrazení stromů, které se po loňské výsadbě kvůli horkémulétu neuchytily.

Kateřina Husárová, ČTK

Zdroj: Kladenský deník; 19.3.2016

Štítky
Osobnosti: Iveta Koulová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme