TOP 09 představila svého kandidáta na senátora pro Mladoboleslavsko a Turnovsko

18. 1. 2012

Želízkem v ohni TOPky pro letošní říjnové senátní volby se stal možná překvapivě nestraník a dlouholetý fotbalový trenér mládeže Karel Stanner.
„Je to člověk, který je v Mladé Boleslavi dobře znám jako trenér fotbalové mládeže, vždycky pomáhal svému týmu ze spodních míst tabulky a nikdy se nezalekl překážek. Tuto vlastnost jistě využije i při svém působení v Senátu. Rozhodnutí o jeho kandidatuře je v souladu jak s naší regionální organizací, tak s podporou regionální organizace semilské. Teď mu společně chceme připravit takovou kampaň, aby skutečně zvítězil.“ vysvětluje důvody této volby Jan Smutný, předseda regionálního výboru TOP 09 v Mladé Boleslavi.
„Celý život pracuju s dětmi a mládeží, a jako velký problém vnímám to, jak současná mladá generace tráví volný čas. Chci dostat děti od televize a počítačů k aktivnímu trávení volného času. Nechci jít do voleb s nějakým konkrétním cílem, co chci a budu prosazovat je to, aby zdravý rozum zvítězil nad stranickou disciplínou.“ sdělil Deníku motiv své kandidatury Karel Stanner.
Chce tedy působit v široké oblasti volnočasových aktivit a na nejvyšší úrovni tlačit na to,aby se našly peníze, které se použijí na vybudování nejrůznějších struktur zájmových kroužků, samozřejmě nejen sportovních.
Mladoboleslavsko a Turnovsko, ačkoliv jde o dva různé kraje, spadají pro senátní volby do jednoho regionu, proto mají společného kandidáta. Letos budou mít volby nádech výjimečnosti především pro Turnov. „Pokud Karel Stanner skutečně uspěje, čemuž pevně věřím, pro Turnov to bude historicky první senátor vůbec.“ dodává Jan Zárybnický, místopředseda libereckého krajského výboru strany.

***

Vizitka Karla Stannera

Karel Stanner se narodil 26. 2. 1949 v Liberci, kde se vyučil pro firmu Plastimat. Absolvoval Fakultu tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Pralese zaměřením na trenérství.
Vlastní certifikaci UEFA, od roku 1992 až do minulého podzimu trénoval fotbalové týmy mládeže v řadě měst, mimo jiné v Mladé Boleslavi, Jablonci nad Nisou nebo Hradci Králové.
Je ženatý,má dceru a dvě vnučky, žije v Turnově. Není členem žádné politické strany, práci s mládeží se věnuje více než dvacet let a péče o  tuto oblast byla také důvodem, proč se rozhodl přijmout kandidaturu do senátu.

Boleslavský deník | 18.1.2012 | Rubrika: Boleslavsko | Strana: 3 | Autor: ŠÁRKA CHAROUSKOVÁ

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme