Střídání v Unhošti. Radnici povede její dosavadní největší kritička

14. 11. 2014

UNHOŠŤ / Město čekají změny. Dosavadní starostka Lenka Mazuchová z ČSSD odchází do opozice, místostarosta Ivan Záboj z ODS již nekandidoval. Na radnici Mazuchovou střídá Iveta Koulová z TOP 09, která v minulém volebním období nešetřila kritikou dosavadního vedení města. „Vystudovala jsem Stavební fakultu ČVUT a pracovala jsem 20 let ve stavebnictví, proto jsem tak pečlivě sledovala investice města a vadilo mi, jak jsou dle mého názoru předražené zakázky. Vadila nám i netransparentnost,“ říká Iveta Koulová. Slibuje, že v křesle starostky nejprve prověří městské smlouvy o pronájmech, podívá se na systém dotací a vytvoří koncepci rozvoje města. 
„Nemůžeme podporovat výstavbu v lokalitách, které jsou roztroušené v polích bez infrastruktury. Tomu přizpůsobíme změny územního plánu,“ uvedla. Zaměří se také na prověření stavu městského majetku a efektivní plán jeho obnovy. „Výběr ulice, která se zrovna opraví, dosud vypadal tak, jako když ji někdo vytáhne z klobouku,“ prohlásila Iveta Koulová. 
Čeká ji také řada nedořešených městských sporů. „Policie šetří demolici bývalé sokolovny ve Smetanově ulici. U soudu leží stavba výdejny ve škole, kde firma vyfakturovala věci, které vůbec neprovedla,“ podotkla. Spolu s „topkou“ budou v Unhošti vládnout v koalici ještě sdružení Zdravá Unhošť a Ano pro Unhošť. 

Regionální mutace| 5plus2 - Kladensko
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme