Stříbrnský: Vypovězením nájmu provozovateli Letiště Benešov vytváří kraj prostor pro spekulace

22. 9. 2015

Radní Středočeského kraje na svém zasedání 27. července 2015 rozhodli o ukončení smlouvy o výpůjčce pozemků městu Bystřice, které je zřizovatelem příspěvkové organizace Letiště Benešov.

Přestože z názvu materiálu bylo jasné, že se jedná o změnu nájemce a provozovatele areálu letiště v k. ú. Nesvačily u Bystřice – Letiště Benešov, nikde v něm nejsou záměry kraje popsány. Vzniká tak prostor pro spekulace.

Jaký je další záměr Středočeského kraje s Letištěm Benešov? Proč nebyl záměr projednán s odbornou veřejností, samosprávami či občany? Je dostatečně ošetřeno, aby nedošlo k uzavření letiště Benešov pro letecký provoz, když majiteli provozní licence městu Bystřice skončí nájemní smlouva?  Na zastupitelstvu Středočeského kraje dne 22. 9. 2015 se na tyto otázky ptali i zastupitelé.

„Dostal jsem z několika stran dotaz, co se děje se středočeskými letišti Milovice a Benešov. Přestože jsem si vyžádal všechny podklady, neznám odpověď. Materiály, které projednávala rada kraje, jsou velmi stručné, komise pro realizaci majetku kraje věc neprojednávala vůbec. Letiště patří k objektům, které zásadním způsobem ovlivňují potenciál rozvoje kraje, ale také kvalitu života občanů, zejména hlukem. Není možné o nich rozhodovat takto netransparentním způsobem,“ říká krajský zastupitel Petr Stříbrnský (TOP 09 a STAN). 

Ing. Petr Stříbrnský, zastupitel klubu zastupitelů TOP 09 a STAN

mobil: 777 145 588

e-mail: petr@stribrsky.cz

Praha 22. září 2015

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme