Sokolovna v Bakově se dočkala rekonstrukce

12. 11. 2015

Oficiální práce na bakovské sokolovně včera skončily. Drobné dodělávky ještě probíhají, například včera se péči těšily ještě vstupní dveře, majestátní objekt je však opět ozdobou. Po půlročních úpravách se také výrazně sníží jeho provozní náklady.

Město slavilo, co se týče dotačních titulů na zateplení, v letošním roce hned několik úspěchů. Kromě sokolovny uspělo též s žádostí o dotaci na snížení energetické náročnosti Mateřské školky ve výzvě vypsané Operačním programem životního prostředí (OPŽP) na samý závěr programového období.

Jednou z podmínek dotace bylo realizovat, respektive proinvestovat finanční prostředky ještě v letošním roce. „Nyní nás čeká ještě administrativa, zejména vyúčtování dotací, ale to hlavní, tedy vlastní práce, se podařilo před zimou dokončit,“ komentuje projekty starosta Radim Šimáně. Úplně hladký průběh však obě zateplení tak docela neměla. Práce na sokolovně bylo nutné v nejteplejších letních dnech výrazně omezit, protože technologie zateplovacích systémů v extrémních teplotách ztrácí na účinnosti, práce na fasádě školky zase začaly až v srpnu, a pokračovaly tedy i po začátku školního roku. Dělníci však po poledni hlučné práce přerušili, aby dětem nerušili odpolední odpočinek.

Sokolovna, kterou kromě sokolských oddílů využívají i školáci, fotbalisté, matky s dětmi a další, se dočkala kompletní výměny oken a dveří a také nového systému vytápění v podobě moderní technologie tepelného čerpadla. Objekt tak již je připraven na zimní nápor sportovců. Samostatnou kapitolou je obnova fasády. Ta respektuje původní podobu sokolovny, vybudovanou v roce 1926, a svou barevností odkazuje k sokolskému praporu.

Martin Weiss

Zdroj: Boleslavský deník; 11.11.2015; Rubrika / pořad: Boleslavsko
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme