Schweigstill: Mladoboleslavská letos zůstane pro nákladní dopravu otevřená

2. 11. 2015

Naděje, že zákaz jízdy nákladních aut Mladoboleslavskou ulicí přispěje už za pár dní ke zlepšení zoufalé dopravní situace ve městě v době stavby průtahu, byla marná. 

Podle mělnického místostarosty Milana Schweigstilla ministerstvo dopravy žádost zamítlo. Ředitelství silnic a dálnic spolu s firmou, která průtah staví, ji teď musejí předělat. „Na podzim to nevyšlo, ale chceme, aby od jara, kdy bude stavba průtahu po zimní přestávce zase pokračovat, zákaz pro nákladní dopravu platil,“ řekl Milan Schweigstill a připomněl, že v následujícím roce bude Mladoboleslavská ulice zavřená v době oprav mostu u Alabamy. „Nedokážeme si představit, že by veškerá nákladní doprava měla projíždět kyvadlově Italskou ulicí,“ řekl o nemožném řešení mělnický místostarosta. 

Zatím není jasné, jak by nákladní auta měla zavřený Mělník objíždět. „Navrhovali jsme, aby byla nákladní doprava od Mladé Boleslavi vedena z dálnice směrem na Českou Lípu a vracela se přes Dubou,“ vysvětlil. Podle druhé verze, která je rovněž ve hře, by nákladní doprava mířila dále směrem k hlavnímu městu a navázala na dálnici D8. 

Zimní přestávka na stavbě mělnického průtahu má nastat na začátku prosince. Už o měsíc dříve skončí práce na stavbě kruhového objezdu v Pražské ulici, která se stane obousměrnou. Průjezdný má být i rozestavěný kruhový objezd v Mladoboleslavské ulici, která bude přes zimu rovněž obousměrná. 

Petra Špitálská

Zdroj: Mělnický deník; 31.10.2015 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme