Město Unhošť se rozrůstá. Potřebuje školu i čističku

13. 1. 2016

Unhošť plánuje přístavbu jedné ze tří školních budov ve městě za zhruba 100 milionů korun. Většinu nákladů chce město pokrýt z dotace. „Pokud ji získáme, mohla by stavba začít už příští rok. Základní školu ve městě by tak mohlo navštěvovat přibližně o 270 žáků více,“ řekla starostka Unhoště Iveta Koulová. 

Do unhošťské školy nyní chodí přibližně 650 žáků, jejich počet může v příštích letech kvůli plánované výstavbě ve městě výrazně vzrůst. Za posledních sedm let se počet obyvatel Unhoště zvýšil z 3500 na současných 4500. „Předpokládaný celkový počet obyvatel po zastavění pozemků určených k nové výstavbě je 6500, ale tento počet může být i výrazně vyšší,“ doplnila starostka. 

Unhošť bude letos hospodařit se 64 miliony korun. Bez dotace se neobejde nejen při plánované přístavbě školy, ale také připravovaném zvýšení kapacity a modernizaci čistírny odpadních vod. Také na tento projekt si město nyní nechává zpracovat studii. Aktuální kapacita čističky je pro 5000 obyvatel, vzrůst by měla minimálně na 7000 obyvatel. 

Kateřina Husárová, ČTK

Zdroj: Kladenský deník; 13.1.2016

Štítky
Osobnosti: Iveta Koulová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme