Hejtman Řihák se neúčastnil téměř dvou třetin jednání příbramského zastupitelstva

17. 2. 2014

O středočeském hejtmanovi Josefu Řihákovi se v současnosti píše mimo jiné v souvislosti s jeho neúčastí na řadě jednání Senátu Parlamentu České republiky. Hejtman Řihák zpochybňoval informace médií tím, že v uvedených termínech řešil své zdravotní potíže.

„Domníváme se, že skutečným důvodem pro neúčast v senátu je jednoduše souběh mnoha funkcí. Pokud pomineme účasti v nejrůznějších výborech, tak je hejtman také senátorem a příbramským zastupitelem,“ říká předseda TOP 09 v Příbrami Petr Vácha.

Z veřejně dostupného přehledu účasti na jednáních příbramského zastupitelstva vyplývá, že od října roku 2012, kdy se uskutečnily krajské volby a Řihák se stal hejtmanem, proběhlo osm veřejných jednání. Hejtman Řihák nebyl přítomen (byl omluven) celkem pěti jednání, to je téměř dvoutřetinová neúčast.

„Souhlasíme s názorem některých kolegů v sociální demokracii, kteří usilují o to, aby si jejich spolustraníci vyřešili, na které židli vlastně chtějí sedět,“ dodává Petr Stříbrnský, zastupitel Středočeského kraje.

MO TOP 09 Příbram
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme