Unhošť chce rozšířit čističku, i když na ni nezíská dotaci

11. 4. 2016

Unhošť potřebuje, podobně jako město Slaný, neprodleně rozšířit a modernizovat čistírnu odpadních vod za zhruba 40 milionů korun. Vzhledem k tomu, že se obec neustále rozrůstá, je posílení původního zařízení už nyní poměrně nevyhnutelné.

"Vedení města se navíc rozhodlo, že rekonstrukci uskuteční i v případě, že nezíská dotaci. Na modernizaci je připravená studie, ale práce začnou nejdříve příští rok," řekla starostka Unhoště Iveta Koulová (TOP 09).

Unhošť letos hospodaří se 64 miliony korun a má přibližně 5000 obyvatel. Město potřebuje, aby čistírna měla větší kapacitu, protože ve městě je mnoho stavebních pozemků a v případě rozsáhlejší výstavby by její kapacita nestačila. Aktuální kapacita čističky je pro zhruba 5000 obyvatel, vzrůst by měla minimálně na 7000 obyvatel. „Vypsali jsme výběrové řízení na projektanta," doplnila starostka Koulová.

Město chce mít co nejdříve projekt připravený, aby mohlo zažádat o dotaci. Město také plánuje přístavbu jedné ze školních budov. Unhošťskou základní školu nyní navštěvuje přibližně 650 žáků, jejich počet může v příštích letech kvůli plánované výstavbě ve městě výrazně vzrůst.

Tento projekt ale závisí na přidělení dotace, náklady starostka odhaduje na zhruba sto milionů korun.

Zdroj: Kladenský deník; 9. 4. 2016; pořad/rubrika: Moje Kladensko

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme