Švenda: Na Padáku se tuto sezonu lyžovat nebude

22. 10. 2015

Lyžařskou výbavu letošní sezonu Příbramáci na Padáku nevyzkouší. Několikatýdenní diskuze o budoucnosti sportovního areálu skončily v jeho neprospěch. Radní tento týden rozhodli na základě všech dostupných podkladů, zejména ekonomické analýzy provozních nákladů, klimatických podmínek v našem městě a s přihlédnutím k výsledkům anket.

Peníze, které město díky tomuto rozhodnutí ušetří, radní hodlají investovat do rozvoje a modernizace příbramského aquaparku. 

Vedení města se ještě před tím, než padlo konečné rozhodnutí rady, zajímalo o názor veřejnosti. Anketa na webových stránkách města byla ale podle radních zmanipulovaná ve prospěch areálu. Radní se proto na názor ohledně budoucnosti areálu a investici peněz ptali Příbramáků nejen na sociálních sítích. Místostarosta Václav Švenda také v příbramských ulicích oslovil více než stovku občanů, kteří mohli formou anketních lístků vyjádřit svůj názor. „Z výsledků těchto dílčích anket vyplynulo, že více než 85 procent dotázaných občanů upřednostňuje částečnou obnovu aquaparku před investicí do nejisté lyžařské sezony,“ uvedl k anketním výsledkům místostarostaVáclav Švenda. 

Dalším z důvodů, proč se rada rozhodla areál neprovozovat, bylo riziko zmařené vstupní investice. „Pokud bychom se rozhodli lyžařský areál pro letošní sezonu zprovoznit, muselo by město v rámci přípravy lyžařského svahu do všech potřebných revizí, oprav či údržby areálu vložit asi 200 tisíc korun, ať už by nasněžilo, nebo ne,“ vysvětlil místostarosta s tím, že celkové náklady za provoz areálu by na tuto sezónu činily zhruba milion korun. „Věříme, že většina příbramských občanů naše rozhodnutí pochopí a bude považovat investici do aquaparku za přínosnější,“ uzavřel Švenda. 


Kateřina Chourová

Zdroj: Příbramský deník; 22.10.2015; rubrika/pořad:Titulní strana

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme