Slavík: Mladí se chtějí scházet mimo dohled dospělých

23. 11. 2016

Zvýšený dozor v lokalitách, kde se pozdě odpoledne schází městská mládež, řeší radnice v Bystřici, ve Voticích i v Benešově.

„Na skupinky školní mládeže, které se scházejí u kotelny, poukázala školská komise,“ uvedl Daniel Štěpánek, starosta Bystřice. 
„Souběžně jsme na místo natočili jednu z kamer a zvýšili četnost pochůzek městských strážníků,“ doplnil starosta Bystřice. 
Městská policie také častěji kontroluje kromě okolí kotelny mezi ulicí Dr. E. Beneše a sídlištěm z důvodu zvýšení bezpečnosti areál základní školy. 

Téměř stejnou problematikou se zabývali radní Votic. „Právě jsme v radě na podnět zastupitelky řešili lokalitu u trafostanice na sídlišti nad náměstím, kde se schází mládež. Ne že by tam dělali nepořádek nebo výtržnosti. Ale když dětem kolemjdoucí něco vytkl, prý došlo na nadávky,“ konstatoval Jiří Slavík, starosta Votic. 
„Drogy se tam zřejmě nevyskytují, možná alkohol a cigarety. Máme domluvené s obvodním oddělením Policie ČR, že budou místu věnovat zvýšenou pozornost,“ objasnil Jiří Slavík, který připomněl, že ve městě mají děti dostatek příležitostí, jak využít volný čas. „Funguje zde řada spolků, organizací zaměřených na programy pro děti, skateboardová cvičná rampa u fotbalového hřiště. Jenže mladí se chtějí scházet mimo dohled dospělých,“ podotkl starosta Votic. 

V Benešově má podobnou pověst lokalita Pod Klášterkou a v Třešňovce. Tam už před časem nechala radnice vyřezat křoviny a celé prostranství zkulturnit, aby byl větší přehled, kdo se tam pohybuje. Navíc mají nyní benešovští strážníci k dispozici terénní kola. 

Ladislav Jerie

Zdroj: Benešovský deník; 23.11.2016; rubrika/pořad: Benešovsko

Štítky
Osobnosti: Jiří Slavík
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme