Schweigstill: Autobusy dovezou návštěvníky až k mělnickému koupališti

11. 4. 2016

Linka mělnické městské dopravy číslo 474 změní v létě letošního roku svou trasu. Cestou mezi Podolím a Pivovarem bude jezdit kolem koupaliště, kde vzniknou dvě nové zastávky.

Podle mělnického místostarosty Milana Schweigstilla by do Klášterní ulice měli cestovat městskou linkou především návštěvníci koupaliště a ve všedních dnech i zaměstnanci největší firmy ve městě, zabývající se výrobou brousicích strojů, která sídlí v blízké Řípské ulici.

„Chceme dosáhnout posílení linky 474 ve volných dnech, kdy má zatím jen dva dopolední spoje, o další spoj po poledni a dva večerní v obou směrech," řekl místostarosta s tím, že nové víkendové spoje by měly začít jezdit od letošního 12. června, kdy se mění v celém Česku platnost jízdních řádů. Zastávky v Klášterní ulici by mohly přispět ke snížení počtu aut parkujících v hezkých letních dnech u koupaliště.

Parkování u letního koupaliště bývá v sezoně drsnou zkušeností. Řidiči tam často marně hledají volná stání a nechávají své vozy na zakázaných místech. „V letošním roce u koupaliště vznikne čtyřicet až padesát nových parkovacích stání," vysvětlil Milan Schweigstill.

Parkovací zóna bude na volném prostoru za šatnami. „Do začátku letošní sezony tam zmizí plot, posune se směrem blíž ke koupališti. Počítáme tam s asfaltovou plochou s kolmým stáním po obou stranách," doplnil místostarosta, který však předpokládá, že ani nová parkovací místa nebudou návštěvníkům koupaliště stačit. 

V následujícím roce by se tak mohla parkovací plocha posunout až k šatnám, což by přineslo dalších nejméně třicet stání. Řidiči byli zvyklí parkovat kolem koupaliště, kde se dalo. V minulých letech nechávali často své vozy stát dokonce i v Klášterní ulici přímo před vchodem na koupaliště.

V letošní sezoně by tím ale bránili volnému průjezdu linkových autobusů, na vozovce musí zůstat zachovány dva volné jízdní pruhy. Řidiče, kteří se tam parkováním dopustí přestupku, čekají sankce od městských strážníků.

Zdroj: Mělnický deník; 8. 4. 2016; rubrika/pořad: Moje Mělnicko

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme