Rekonstrukce sokolovny v Debři je dokončena

2. 11. 2015

Už v tomto týdnu by měla být zkolaudována zrekonstruovaná sokolovna v Debři. Budova, která kdysi v této příměstské části plnila funkci centra společenského, kulturního i sportovního života, v posledních letech chátrala tak, až se dostala do stavu, který byl neúnosný. 

„Rekonstrukce včetně příprav začala asi před dvěma lety, bylo nutné opravit téměř všechno, od svrchního pláště přes vnitřní vybavení až po odvlhčení,“ uvedl náměstek primátora Daniel Marek. 

Po úpravách tady vznikly dva zajímavé prostory. Jednak je to velký spodní sál, který bude sloužit především jako tělocvična pro sokol, ale i pro další sportovní nadšence, kteří projeví zájem se tady scházet, předběžně by tu měly trénovat například mažoretky či některé oddíly bojových umění. 

Další menší místnost se zázemím a kuchyňkou je i v horním patře, ta bude sloužit opět nejen k setkávání Sokolů, ale využít by ji mohli třeba šachisté nebo modeláři. 

Rekonstrukce přišla zhruba na osm milionů korun, a oficiálně bude opravená sokolovna představena veřejnosti a předána do užívání v sobotu 7. listopadu. 

 

Šárka Charousková

Zdroj: Boleslavský deník; 26.10.2015 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme