Provozovatele příbramských heren čeká za měsíc inventura

19. 4. 2016

Provozovat herny ano či ne? To neustále vyvolává diskuze i na příbramské radnici. Někteří zastupitelé jsou jednoznačně proti provozování heren, jiní argumentují, že i v této problematice hrají ale důležitou roli peníze. Příjem z hazardu není pro město zanedbatelný. Díky hazardu přibude do městské kasy podle starosty Jindřicha Vařeky zhruba 25 milionů ročně.

Radní se tímto tématem zabývali i předminulý týden. A výsledek jednání? Inventura všech příbramských podniků s herními automaty. „Máme doporučení od Hospodářské komory hlavního města Prahy. Jedná se o soubor ukazatelů, které sledují bezproblémovost té herny. Jde i o to, jakým způsobem herna narušuje veřejný pořádek, jakým způsobem propaguje hazardní hry," řekl Příbramskému deníku místostarosta Václav Švenda.

Radní proto před několika dny seznámili provozovatele heren s požadovanými nároky. Zhruba za měsíc začne vedení města podniky kontrolovat. „Pokud kritéria nesplní, jsme odhodláni k tvrdým opatřením," dodal starosta. Dodržování kritérií by mělo provozovatele zavázat memorandum. „Já jsem zastánce nulového hazardu a těžko se mi jedná s provozovateli o podmínkách, nicméně žijeme v realitě, kterou nastínilo zastupitelstvo tím, že náš návrh na zrušení hazardu neschválilo. Musíme se snažit alespoň, aby se dodržovala pravidla, která jsou běžná," vysvětlil tento týden místostarosta Václav Švenda. Cílem podle něj je omezení hazardu, ideálně jeho absolutní vymýcení.

Zdroj: pribramsky.denik.cz; 16.4.2016; rubrika/pořad: Moje Příbramsko

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme