Na poděbradském Žižkově otevřeli dětský palác

27. 4. 2015

Stará budova MŠ Žižkova se v Kristových létech dočkala svého „ukřižování“, protože již nesplňovala hygienické normy a její stav byl téměř havarijní.

V červenci loňského roku se začalo se stavbou vytoužené nové čtyřtřídní školky, která by nabídla komfortní prostředí pro předškoláky a  svou starší „sestřičku“ tak nahradila. A už po jarních prázdninách mohla přivítat první děti, pro které určitě nebude velkým problémem se ve Stonožce (jak zní přezdívka novotou zářící školky), ihned zabydlet.

„Se stěhováním ze staré budovy nám pomohli i rodiče dětí a zaměstnanci ostatních mateřinek, čehož si velice vážíme. Během prázdnin jsme tak stihli kompletně vše přestěhovat,“ řekla vedoucí žižkovské školky Hedvika Oberdőrferová.       

Pod architektonicky poutavým pláštěm budovy se ukrývají stylově řešené prostory se čtyřmi třídami, koupelnami, šatnami, místností s designově řešeným počítačem, umývárnou a  zázemím pro zaměstnance. Chloubou školky je bezesporu velkokapacitní kuchyně, kterou by mohl závidět leckterý poděbradský hotel. Ta bude sloužit i vedlejší základní škole. 

Aleš Kubelka

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme