Mělnickou cyklostezku ohrožuje skládka

18. 5. 2016

Stavba další části Labské cyklostezky, která má vést od Kel až k mělnické části Hadík, je nejistá. Brání jí nákladní doprava, navážející materiál na skládku v bývalé čistírně odpadních vod. Podle mělnického místostarosty Milana Schweigstilla by totiž stezku taková zátěž rychle zničila.

"Skládka v někdejší čistírně odpadních vod je na kelském katastru, příjezdová cesta ale patří Mělníku. „Nákladní auta, která tam vozí materiál, váží až padesát tun. Silnice je tam proto hodně rozbitá," vysvětlil místostarosta, podle kterého sice vede k cíli ještě druhá přístupová cesta, ale loděmi po vodě.

„Společně s Kly hledáme řešení, jak stavby dosáhnout," řekl Milan Schweigstill, podle kterého má majitel skládky povolené navážení až do konce roku 2018. Tedy do stejné doby, kdy už by měla být podle podmínek dotace, o níž se kraj uchází, cyklostezka hotová.

Změny v projektu

K šanci získat dotaci mají přispět i změny v projektu. „Přikláníme se k tomu, aby cyklostezka vedla od starých lázní nahoru na Polabí, kde bychom v parku upravili nový pruh s odbočkou k zastávce městské hromadné dopravy u polikliniky, případně až k autobusovému nádraží," připomněl Schweigstill. Místostarosta dále uvedl, že stávajícím trendem u dotací na stezky je podpora cyklistické dopravy pro místní, k níž patří i dovedení stezek až k zastávkám místní hromadné dopravy.

Zdroj: prazsky.denik.cz, 12.5.2016, rubrika / pořad: Z regionu

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme