Kapacita parkovacích míst je nedostatečná

19. 10. 2015

Zhruba třetinu plochy soukromého parkoviště vedení města zpřístupní veřejnosti, přibude 46 parkovacích míst.

Zdlouhavé hledání parkovacího místa a nervy nadranc. To musejí protrpět řidiči, pokud se snaží zaparkovat na příbramském Drkolnově. Své o tom ví i členka spolku Drkolnov Dana Rumanovská. „Parkování je problém. Aut stále přibývá a přibývat bude. Potřebovali bychom více než sto parkovacích míst.“ 

Více než sto míst přitom nabízí parkoviště, které spravuje společnost Schwarz. To je ale placené. Řidiči jej proto příliš nevyužívají a parkoviště je často poloprázdné. S pracným hledáním místa by ale měl být během několika týdnů konec. Zhruba třetinu plochy soukromého parkoviště vedení města zpřístupní veřejnosti, což bude znamenat 46 volných míst včetně míst pro invalidy. 

S nedostatkem parkovacích míst se řidiči potýkají i v dalších částech Příbrami. Ideální není situace ani v centru. „Jsem samozřejmě rád, že těch několik parkovacích míst v centru je. Nicméně jejich kapacita je nedostatečná. S tím se denně potýkají nejen obchodníci z Pražské ulice, ale především návštěvníci města, kteří chodí po úřadech, pacienti v nemocnici. Dopravní režim chceme změnit, připravujeme proto také studii,“ komentoval situaci už dříve místostarosta Václav Švenda. 


Kateřina Chourová

Zdroj: Příbramský deník; 17.10.2015; rubrika/pořad: titulní strana

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme