Jakob: Roztoky jsou městem pro všechny generace

3. 2. 2016

Už je to více než rok od posledních komunálních voleb, ve kterých jsme dostali Vaši důvěru. Proto je na čase, abychom Vám dali vědět, co se za ten rok událo a co nás dál čeká.

Tentokrát jsme měli velkou výhodu, že jsme mohli navázat na naši předchozí práci. Proto byla zdárně dokončena řada investic. Týká se to zejména již funkční kanalizace v Žalově v ulicích Wolkerova, Na Valech a Pod Řivnáčem, ale i v roztocké ulici Třebízského. Spolu s kanalizací jsme samozřejmě postavili i nové silnice a chodníky. Nyní je dokončována páteřní ulice Jana Palacha a ulice Puchmajerova. Práce jsou již hotové také v ulici Řadová a finišují i v ulici Vidimově.

Za poslední rok se nám podařilo dokončit neuvěřitelných 2870 metrů nových silnic. V tomto roce bychom na tuto práci rádi navázali a zahájili opravu komplexu žalovských ulice Krásného, Mühlbergerova, Pilařova a Příčná a dokončili rekonstrukci ulice Sedláčkovy a Semtanovy. Dočkáte se i řady nových chodníků, které jsme letos již opravit nestihli.

Naše dostavba školy, která se dočkala uznání v rámci soutěže Stavba roku, byla doplněna o venkovní hřiště. V příštích letech by se měla dočkat nové fasády i stará část budovy. Zároveň již plánujeme další rozšíření kapacity naší školy včetně kuchyní a jídelen. Stále nedostatečné kapacitě mateřských škol pomůže zvýšení kapacity o 50 dětí (nová MŠ za úřadem a větší budova MŠ v Palackého ulici) a také rekonstrukce vily č. 125 v Tichém údolí, kde by měla vzniknout minimálně jedna třída školky.

Jsem rád, že jsme se s koaličními partnery dohodli ohledně budoucnosti vil (druhá vila č. 110) a že se intenzivně připravuje projektová dokumentace. Zpracováváme i územní studie či projektové dokumentace pro lokalitu u přívozu a pro hřiště v Tichém údolí. V příštích letech se zde dočkáme hezkého prostoru, kde budeme zajisté společně rádi trávit volný čas. Jsem přesvědčen, že se rozumně dohodneme se Sokolem a společnými silami zrevitalizujeme také areál sokolovny.

Mohl bych pokračovat dál, ale jak je vidno cílů máme hodně. Dovolte mi, abych Vám popřál vše dobré a abychom se v našem městě cítili čím dál lépe.

Jan Jakob

starosta města Roztoky a člen krajského výboru TOP 09

Štítky
Osobnosti: Jan Jakob
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme