Proti proudu správným směrem!

aneb Cyklovýlet do Brd s příbramskou TOPkou

21. 8. 2010

Místní organizace TOP 09 Příbram uspořádala v sobotu 21. 8. 2010 pro své členy i veřejnost cyklovýlet s TOPkou do Brd podél toku Litavky. Patnácti kilometrový výlet byl odstartován před fotbalovým stadionem Na Litavce ve 14 hodin hlavním organizátorem Matunou, který na čtyřicet účastníků přivítal, seznámil je s trasou, jejími cíli a upozornil na její nástrahy. Účastníci si po trase mohli dosyta vychutnat měnící se panoramata romanticky členité krajiny Brd a výhledy na Příbram z ptačí perspektivy. Po počátečním stoupání na Kozičín byla pořadateli připravena občerstvovací stanice. Ta leckomu mimo nápojů a sušenek poskytla také čas na nabrání dechu, aby si všichni včetně předškolních dětí mohli cestu k dalšímu cíli Pilskému rybníku užít naplno.

Na hrázi Pilského rybníka proběhlo společné focení. Závěrečná část trasy, prověřila technickou připravenost všech strojů, především brzdové systémy. Tady si konečně přišli na své koloběžkáři, kteří statečně a obdivuhodně drželi s cyklisty svižné tempo. Brdský les, který celé odpoledne poskytoval kýžený stín prosluněného dne, opouštěli cyklisté v obci Bohutín, kde bylo pořadateli připraveno občerstvení a sladká odměna pro nejmladší účastníky. Na závěr poděkoval předseda místní organizace Kučera účastníkům výletu za účast a předal nejmladším cyklistům a cyklistkám na památku účastnické diplomy.

Celá akce byla provázena přátelskou atmosférou a diskuzemi nad volební taktikou blížících se voleb. Akce prověřila i obecnou podporu místní organizace v Příbrami, jelikož účastníci zdaleka nebyli výhradně členové místní organizace.

MO TOP 09 Příbram
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme