18. 7. 2015

 

OHÝBÁNÍ PRAVDY PODLE NAŠICH PODĚBRAD

 

Vážení spoluobčané,

i když razíme zásadu slušně a poctivě, neznamená to, že si necháme na sobě štípat dříví. Ti, kteří pomlouvají, musí být veřejně konfrontováni s pravdou. Autory článků v prapodivném plátku tzv. novin uskupení Naše Poděbrady jsme přistihli při více než 30 lžích a účelových manipulacích. Proč nepředstavilo uskupení Naše Poděbrady jediný pozitivně laděný článek? Odpověď je prostá. Opět se ukazuje, že by tady někdo rád přepisoval volební výsledky a že jsou v Poděbradech lidé, kterým jde o kritiku za každou cenu.

Zaráží nás i postoj dosud vždy důvěryhodné místní organizace KDU-ČSL, která uskupení Naše Poděbrady podporuje. Níže přinášíme fakta, kterými reagujeme na pomluvy převážně anonymních autorů.

 

Dr. Ladislav Langr, starosta města, lídr koalice Volba pro Poděbrady a TOP 09

________________________________________________________________________________

 

Pravda o Žižkovu

 

V aktuálním akčním plánu je 22 ze 70 bodů přímo věnováno Žižkovu? Navíc dalších 26 bodů má celoměstský charakter podobně jako třeba zimní stadion, který jsme rozhodně nestavěli jen pro obyvatele Ostende. V minulém volebním období jsme přímo pro Žižkov realizovali 31 projektů a rekonstrukcí v úhrnném objemu za cca 49 milionů korun. V tomto roce bude dokončen nadjezd za cca 120 milionů korun, rekonstrukce ZŠ TGM  na Žižkově za 13,5 milionu korun, rekonstrukce ulice Za Nádražím za 18 milionů korun a Středočeský kraj společně s městem připravuje rekonstrukci Revoluční ulici zhruba za dalších 20 milionů Kč. V plánu máme dále vybudovat před DDM sportoviště a senior fit park a u Vrchlického ulice dětské hřiště.

Volba pro Poděbrady předvolební sliby plní!

 

Ve volebním programu Volby pro Poděbrady slibujeme další integraci Žižkova. Slovník cizích slov pojem integrace chápe jako „splynutí, začlenění“ a právě pro to děláme maximum. Něco jiného je rozvoj okrajových částí Poděbrad, jako je Velké Zboží, Přední Lhota, Polabec a Kluk. Tady dle našeho programu cíleně podporujeme vznik a fungování místních výborů. Hovořit o pětitisícovém Žižkovu jako o okrajové části Poděbrad zavání nepravdivou manipulací.

 

Odmítnutí návrhu na zřízení místního výboru Žižkov nebylo jen rozhodnutí rady města, ale návrh předložený 1. dubna 2015 Dr. Mikolandou podpořilo jen 6 členů zastupitelstva…

 

 

Výstavba bytových domů na Žižkově

 

Vnímáme rozdílný náhled na postup města v jednání s investorem o další výstavbě bytových objektů na Žižkově. Vše se stále vyvíjí. Ale nesouhlasíme s překrucováním faktů.

 

  1. O dotčený pozemek se vedení města ucházelo od roku 2011 a opakovaně jsme byli vlastníky odmítnuti, respektive oni nebyli ochotni bavit se o jiné ceně než 4000,- Kč/1m2 s tím, že jednání lze vést pouze o celém pozemku v rozsahu cca 17 tis. m2. Do nového územního plánu byla navržena změna charakteristiky části pozemku na veřejnou zeleň, s tím, že zde nově bude částečná stavební uzávěra a tím pádem budeme dál jednat s majiteli o pozemcích.
  2. Zřejmě i pod tímto vlivem došlo k dohodě s majiteli pozemků a stavební firmou PMS a dotčené pozemky firma získala za nižší cenu.    
  3. Pokud by PMS stihla, což není vyloučené, získat stavební povolení podle současného územního plánu do konce roku 2015, nikdo by ji nezabránil s výstavbou čehokoliv.
  4. Protože však jistota výsledku nebyla stoprocentní, přišla firma PMS s kompromisem, že část pozemků v rozsahu cca 7 tis. m2 zdarma přenechá městu na zamýšlený park. Není to žádná sláva, ale především nedojde k totálnímu zastavení stavebního pozemku. Dále pozemky pro zeleň získá město zdarma. A konečně neméně podstatný je i fakt, že na rozdíl od projektu v Čechově ulici zde nevznikne soukromý, zaplocený vnitroblok, který by všichni ostatní museli obcházet. V plánu je průchozí zeleň s vodním prvkem a dětským hřištěm.

 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme