„Cihla k cihle“ aneb když se staví a staví…

16. 6. 2014

V těchto dnech se Poděbrady proměnily v jedno velké staveniště. Dělníci ve městě se takřka nezastaví a rychlým tempem postupují v pracích na mnoha místech Poděbrad. Před vlakovým nádražím už z povrchu „vykukují“ nástupiště nových autobusových zastávek, zřetelné je propojení ulic Hakenova a Družstevní, stejně jako přípravy na vybudování spojky Jiráskova – Družstevní vedoucí kolem skláren.


Netrpělivě očekávaný nový zimní stadion byl již dodavatelem stavby předán, dokončují se poslední nedodělky a brzy se začne s přípravou ledové plochy.
K finiši spěje také rekonstrukce tělocvičen na ZŠ Václava Havla a s ní spojené zateplení budovy školy, které by mělo být hotové ještě před prvním zářijovým zvoněním.
Pozvolna také startuje výstavba léta „zakletého“ nadjezdu v Koutecké ulici. „Nyní se upravuje trakční vedení a připravuje se provizorní komunikace,“ uvedla tisková mluvčí Středočeského kraje Nicole Mertinová.


Další menší i větší stavby a úpravy ve městě probíhají nebo se v brzké době chystají. Ať už jde o moderní kuželnu v areálu fotbalového hřiště Bohemie nebo plánovanou výstavbu mateřských školek na Žižkově a vedle Kostela Povýšení svatého Kříže.

"Léto bude opravdu horké"

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme