Proč do toho jdu

Michaela Vojtová – Proč do toho jde?

Politika má dnes punc něčeho málem hanlivého a prestiž povolání politika je snad až někde za uklízečkami. Jste zralá, zajištěná žena. Proč jste kývla na nabídku kandidovat do senátu?

Asi proto, že jsem optimistka a nemám ráda škarohlídství. Věřím v dobrý svět, pro který stojí za to něco udělat. Věřím, že naše zem může být uznávanou a hrdou zemí, plnou slušných, sebevědomých, vzdělaných a pracovitých lidí.

Profesí jste hlavně ekonomka a přední ekonomický odborník. Ani to Vás nevede ke skepsi, kterou sdílí většina lidí i média?

Právě jako ekonomka věřím, že naše země nemusí být zadlužená. Čeští lidé mají velký potenciál, který nesmí být promarněn na úkor těch, kteří pracovat nechtějí, kteří – ač by mohli – raději žijí na úkor jiných.

Proč právě za TOP 09?

Souhlasila jsem s kandidaturou za TOP 09, protože věřím v racionalitu jeho programu i tomu, že mohu přispět k jeho naplnění. Věřím v prosperitu, kterou můžeme všichni sdílet. Věřím v právní stát, v čestnou, otevřenou a poctivou soutěživost. Věřím, že všichni lidé u nás mohou žít důstojným a zdravým životem. Tyto hodnoty v jádru programu TOP 09 jsou. Věřím třeba i tomu, že základem života společnosti je plnohodnotná rodina, kterou nelze ničím nahradit. I tuto myšlenku sdílejí všichni z TOPky, s nimiž jsem mluvila.

Nebojíte se, že s politiky spadnete do jednoho pytle názorů, že politika je špína, v níž se utopíte?

Věřím v dobré mezilidské vztahy. Sama politika není špína. Budu hledat a spojovat se s lidmi slušnými a dobrými. Myslím, že mám dobrý čich na lidi, za léta v různých vedoucích pozicích jsem se to v praxi naučila.

Máte na to?

Jsem přesvědčená, že jsem nasbírala dost profesionálních zkušeností a že znám potřeby občanů natolik dobře, abych je mohla využít při senátorské práci. Mohu slíbit, že blízký kontakt s lidmi v senátu neztratím. 

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme