Senátní volby 2016 v Praze

3 kandidáti TOP 09 ve 3 obvodech do Senátu 7. a 8. října 2016 (2. kolo 14. a 15. října 2016)

V letošním roce proběhnou v Praze pouze volby do Senátu, a to ve 3 volebních obvodech.

Volební obvod č. 19 - Praha 11 zahrnuje území městských částí Praha 11, Praha 15, Praha 22, Praha-Benice, Praha-Dolní Měcholupy, Praha-Kolovraty, Praha-Královice, Praha-Křeslice, Praha-Nedvězí. V tomto obvodě se o hlasy bude ucházet Jakub Lepš, místostarosta MČ Prahy 11.

Volební obvod č. 22 - Praha 10 zahrnuje území městské části Praha 10, s výjimkou části k. ú. Vinohrady, ležící na území městské části Praha 10. Dále zahrnuje území městských částí Praha-Štěrboholy, Praha Dubeč.  V obvodu Prahy 10 se kandidátem stal lékař a chirurg Jiří Holubář.

Volební obvod č. 25 - Praha 6 zahrnuje území městské části Praha 6, s výjimkou k. ú. Střešovice, části k. ú. Bubeneč, části k. ú. Hradčany a části k. ú. Sedlec, ležícími na území městské části Praha 6. Dále zahrnuje území městských částí Praha 17, Praha-Přední Kopanina, Praha-Nebušice, Praha-Lysolaje, Praha-Zličín. Za Prahu 6 se o hlasy voličů bude ucházet Jiří Růžička, který je ředitelem prestižního gymnázia Jana Keplera.

Zdiskreditovaný starosta Prahy 11 Štyler odvolán zastupitelstvem

16. 11. 2016
Hnutí pro Prahu 11 (HPP 11), vedené Jiřím Štylerem a Ladislavem Kosem, vyprovokovalo svým zpochybňováním mandátu současné Rady Prahy 11 hlasování v zastupitelstvu o důvěře. Tajná volba o jednotlivých členech rady nakonec vyústila v odvolání jediné osoby a to Jiřího Štylera z pozice starosty. Ostatní členové rady - včetně zástupce starosty Jakuba Lepše a radního Stanislava Urbánka (oba TOP 09) - si svůj mandát obhájili.
Číst více

Růžička: Ve školách chceme kvalitní učitele

8. 11. 2016
„Do vzdělávacího procesu bychom měli vtáhnout co nejkvalitnější lidi a nechat i na ředitelích, aby byli kvalitu schopni zohlednit a zodpovídat za ni,“ říká náš senátor za Prahu 6 Jiří Růžička.
Číst více

Holubář: Přelepování ploch v kampani odmítám

13. 10. 2016
Zcela odmítám, že by můj volební tým přelepoval plochy naší protikandidátky v druhém kole senátních voleb. Koneckonců, proč bychom tak činili - podporu mi vyjádřili čtyři protikandidáti z prvního kola - Mgr. Ivana Cabrnochová, MUDr. Zdeněk Schwarz, Irena Bartoňová Pálková a Antonín Slováček. S jejich souhlasem jsme na tyto plochy distribuovali v uplynulých dnech několik set samolepek.