Senátní volby 2016 v Praze

3 kandidáti TOP 09 ve 3 obvodech do Senátu 7. a 8. října 2016 (2. kolo 14. a 15. října 2016)

V letošním roce proběhnou v Praze pouze volby do Senátu, a to ve 3 volebních obvodech.

Volební obvod č. 19 - Praha 11 zahrnuje území městských částí Praha 11, Praha 15, Praha 22, Praha-Benice, Praha-Dolní Měcholupy, Praha-Kolovraty, Praha-Královice, Praha-Křeslice, Praha-Nedvězí. V tomto obvodě se o hlasy bude ucházet Jakub Lepš, místostarosta MČ Prahy 11.

Volební obvod č. 22 - Praha 10 zahrnuje území městské části Praha 10, s výjimkou části k. ú. Vinohrady, ležící na území městské části Praha 10. Dále zahrnuje území městských částí Praha-Štěrboholy, Praha Dubeč.  V obvodu Prahy 10 se kandidátem stal lékař a chirurg Jiří Holubář.

Volební obvod č. 25 - Praha 6 zahrnuje území městské části Praha 6, s výjimkou k. ú. Střešovice, části k. ú. Bubeneč, části k. ú. Hradčany a části k. ú. Sedlec, ležícími na území městské části Praha 6. Dále zahrnuje území městských částí Praha 17, Praha-Přední Kopanina, Praha-Nebušice, Praha-Lysolaje, Praha-Zličín. Za Prahu 6 se o hlasy voličů bude ucházet Jiří Růžička, který je ředitelem prestižního gymnázia Jana Keplera.

Prahu zajímá víc panda než dostavba okruhu

19. 9. 2016
Propojení dálnice D1 s dálnicemi D10 a D11 považuje TOP 09 za prioritní stavbu pro Prahu i její obyvatele. Vedení města se ale o dokončení důležité stavby 511 nestará a oddaluje pro občany Prahy výrazné zlepšení dopravní situace.

Jiří Růžička – nejlepší kandidát do Senátu pro Prahu 6

10. 9. 2016
Ve dnech 7. a 8. října se uskuteční první kolo volby do Senátu Parlamentu České republiky. Naším kandidátem je dlouholetý ředitel gymnázia Jana Keplera Jiří Růžička. Praha 6 potřebuje mít v Senátu zastoupení někým, kdo zde žije a pracuje.

Holubář: Vládnou nám důstojníci StB

26. 9. 2016
Raději restrikce z Bruselu než ohrožení bezpečnosti našich občanů, říká chirurg a traumatolog Polikliniky Malešice Jiří Holubář, který kandiduje do Senátu v Praze 10, Dubči a Štěrboholech. „Lidem v ohrožení je třeba pomáhat, ale je naprosto nepřijatelné, abychom do republiky vpustili nelegální migranty, ekonomické imigranty, lidi, o kterých nic nevíme. Myslím, že je povinností každého politika, který má určitou moc ve státě, aby nedovolil situaci, při které by došlo k ohrožení bezpečnosti našich občanů,“ říká rozhodně který letos na jaře vyhrál celorepublikovou anketu Unie pacientů o nejoblíbenějšího odborného lékaře.