TOP 09: Praha přišla o 360 milionů korun

25. 1. 2017

„Radní Plamínková se snaží zvrátit smlouvu s Pražskými vodovody a kanalizacemi doslova za každou cenu. A přestože už má informaci od Evropské komise, která odmítla prošetřit u pronájmu nedovolenou veřejnou podporu,“ říká Jiří Nouza (TOP 09), místopředseda klubu zastupitelů hlavního města Prahy.

Radní Plamínková (STAN) navíc před ostatními zastupiteli tyto informace tají. Konkrétně na prosincovém jednání ve své zprávě „K postupu a krokům učiněným hl. městem Prahou vůči PVK“ neuvedla minimálně dvě základní informace. Neřekla, že si Magistrát HMP loni v květnu objednal právní stanovisko k postupu a zcela zatajila také existenci dopisu Evropské komise. V něm už 7. dubna 2016, komise konstatuje, že nemá možnost stížnost na údajnou nedovolenou veřejnou podporu soukromé firmě prošetřit.

„Přímým důsledkem jejího postupu je fakt, že Praha přišla minimálně o 360 milionů korun ze zvýšeného nájemného od vodovodů a kanalizací za roky 2016 a 2017. Navíc magistrát dál utrácí řádově miliony na zpracování právních posudků a ekonomických analýz ve věci, ve které zjevně nelze uspět,“ míní Jiří Nouza.

Radní Plamínková svým přístupem ztratila veškerou důvěru klubu TOP 09 a nezávislých.  „Vyzýváme primátorku a celou koalici, aby předešly dalším možným škodám tím, že radní Plamínkovou odvolají z funkce. V opačném případě, přebírá celá koalice – tedy i politici ANO a ČSSD, odpovědnost za kroky, které poškodily a mohou dál poškozovat hlavní město,“ dodal Nouza.

Eva Marečková, krajská manažerka TOP 09 Praha

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme