Pražská TOP 09 přebírá iniciativu v oblasti dopravy

6. 5. 2013

Pražská TOP 09 dnes na koaličním jednání navrhla ODS přerozdělit kompetence v oblasti dopravy tak, aby výsledný systém vedl k jednoznačným finančním úsporám. 

Dlohodobá jednání dosud nevedla k cíli. Jednou z příčin je nekomunikace v radě a nevyjasněné kompetence mezi radními ODS. TOP 09 proto navrhla primátorovi rozdělení dosavadních kompetencí v oblasti dopravy tak, aby každá strana vládnoucí koalice řídila tu oblast, ve které již v minulosti dokázala prosadit efektivní hospodaření a vůli řešit dlouholeté problémy.  “Praha není v takové kondici, abychom si mohli dovolit jen přihlížet a problémy neřešit,” vysvětluje první náměstek primátora a radní pro územní rozvoj Tomáš Hudeček (TOP 09).

Gesce dopravy dnes zahrnuje veřejnou dopravu (DPP a Ropid), opravu a údržbu komunikací a mostů (TSK), městskou dopravní infrastrukturu, strategii dopravních investic a celkovou koncepci multimodální dopravy v hlavním městě.

Jednou z možností, o které bude TOP 09 s ODS jednat, je převedení dopravní infrastruktury do kompetence radního pro infrastrukturu Pavla Richtera (TOP 09), který za dobu svého působení v této funkci dokázal snížit náklady na veřejné zakázky až o 30 procent.

“Očekávám, že pan primátor najde v ODS pro toto řešení podporu,” uzavírá Hudeček.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme