Opozice na Praze 6 nasadila obstrukce kvůli fotografii prezidenta Zemana

20. 12. 2014

Druhé jednání zastupitelstva MČ Praha 6 provázely obstrukce bývalých vládnoucích stran. Zástupci ODS a ČSSD společně s KSČM opustili jednání zastupitelstva. Důvod? Portrét prezidenta Zemana.

Podle bývalého radního městské části Praha 6 Petra Ayeboua není vhodné, že oficiální portrét hlavy státu byl na radnici v předsálí kanceláře starosty nahrazen portrétem neoficiálním. Na této fotografii je prezident zachycen na dovolené v nafukovacím člunu. „V právním řádu České republiky není jakkoliv upravena podoba portrétu prezidenta, která má být na oficiálních místech vyvěšena. Věřím, že lidového prezidenta by nijak neurazil jeho lidový portrét“ uvedl starosta Ondřej Kolář. Podle něj byla tato fotografie oceněna v soutěži reportážních fotografií v soutěži Czech Press Photo a vyvěšením neměl v úmyslu prezidenta zesměšňovat.

Opozice přesto přerušila jednání zastupitelstva, které mělo přitom jednat o důležitých bodech jako je například nakládání se společností SNEO či kauza Key Investments. Opoziční zastupitelé odešli poté, co neprošel jejich návrh na zařazení bodu, který by vyzval starostu k odstranění fotografie prezidenta a projednání jeho možného pochybení mandátovým výborem zastupitelstva.

„Mrzí mě, že opozice není konstruktivní, ale naopak dává jasně najevo, že jí nezáleží na pracovní části jednání zastupitelstva a tím pádem ani na řešení problémů lidí, kteří žijí v naší městské části,“ dodal starosta Ondřej Kolář. 

Štítky
Osobnosti: Ondřej Kolář
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme