TOP 09 Praha 11: Svolávat mimořádné zastupitelstvo je absurdní

29. 8. 2016

 Slovo absurdní dostatečně nevystihuje situaci, kdy členové Hnutí pro Prahu 11 (HPP11) požádali o mimořádné zastupitelstvo na základě tvrzení, že představitelé ANO a TOP 09 bezprecedentně zasáhli do podoby obecního periodika Klíč.

Byl to totiž naopak přístup zastupitelů HPP11 k pravidlům ohledně vydávání Klíče, který se od samého počátku existence stávající rady Prahy 11 vyznačoval nechutí ke stanovení a následně dodržování jakýchkoliv pravidel.

To v první řadě dokazuje přístup nedávno odvolané radní HPP11 Šárky Zdeňkové (dosud členky redakční rady Klíče), která ke Klíči přistupovala z pozice vítěze komunálních voleb z roku 2014 a považovala do určité míry Klíč za pokračování opozičních „Jihoměstských novin“, které HPP11 vydávalo před volbami.

Její kroky zahrnovaly svévolnou manipulaci s obsahem Klíče a pokusy bránit současné opozici v přístupu do Klíče. Výhrady vůči nedávným krokům rady Prahy 11, které HPP11 ve své žádosti o svolání mimořádného zastupitelstva uvádí, jsou liché, neboť rada postupuje zcela v souladu se zákony. Z výše uvedeného vyplývá, že téma Klíče je zcela aktuální, avšak z úplně jiných důvodů, než HPP11 uvádí.

Toto téma lze řešit na regulérně plánovaném zasedání zastupitelstva dne 22. září 2016. Vyvolání mimořádného zastupitelstva na začátek září považujeme za naprosto zbytečné.

TOP 09 Praha 11

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme