Pražská TOP 09 vyzvala radní Kolínskou k rezignaci

23. 9. 2016

Praze hrozí chaotický rozvoj bez územního plánu. Důvodem je odvolání ředitele Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy Petra Hlaváčka. Pražská TOP 09 proto vyzvala radní Petru Kolinskou, která je za tuto oblast zodpovědná, k rezignaci.

Krajský výbor TOP 09 se na tom shodl včera večer na svém jednání. TOP 09 také požádá ostatní demokratické strany, aby podpořily svolání mimořádného zastupitelstva, které by řešilo kritickou situaci v institutu. „Odvolání ředitele Hlaváčka nahrává k vytvoření bezprecedentně prokorupčního prostředí a chaotickému rozvoji Prahy. Ani po několika odkladech nebude mít Praha územní plán. Proto vyzýváme radní Petru Kolínskou k rezignaci,“ řekl Václav Novotný, předseda klubu TOP 09 a nezávislých v zastupitelstvu hlavního města Prahy.

 „Absence nového územního plánu znamená, že Praha bude vycházet ze stávajícího územního plánu. Ten byl ale schválen 9. září 1999. A neumožní proto uceleně zachytit nové potřeby města, a také například větší důraz na ekologii,“ dodal František Laudát, člen předsednictva pražské TOP 09.

Pražská TOP 09 také vyzývá ostatní strany trojkoalice (SZ, KDU – ČSL, STAN) a ČSSD, aby se distancovaly od praktik, které připomínají dobu komunistického establishmentu před rokem 1989, kdy byli odborníci propouštěni na základě jiných názorů.

Usnesení schválili členové TOP 09 jednomyslně. Václav Novotný byl také pověřen, aby se pokusil s demokratickými stranami svolat mimořádné zastupitelstvo, které by se budoucností IPRu, personálními změnami a hlavně novým územním plánem zabývalo.

Eva Marečková, krajská manažerka TOP 09 Praha

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme