Nezodpovědný hazard pražské ANO, Trojkoalice a ČSSD

23. 1. 2015

Vypsání tendru na svoz odpadů na 10 let je nezodpovědný hazard s majetkem města. V případě, že Pražské služby a.s. tendr nevyhrají, pozbudou významně své hodnoty. A město, jako jejich 77% vlastník tak přijde cca o 2 miliardy Kč.

„Při nejhorším scénaři by tak mohlo město přijít i o malešickou spalovnu odpadů, která je kruciální infrastrukturou v oblasti odpadového hospodářství a až 1500 lidí o zaměstnání,“ říká Václav Novotný, předseda zastupitelského klubu TOP 09 a Nezávislí a dodal: „Tendru se zcela jistě zúčastní kapitálově silní hráči, jejichž cílem není nic jiného než ovládnout odpadové hospodářství Prahy. Cesta k tomu vede přes záměrnou likvidaci Pražských služeb a.s. a na tuto nezodpovědnou cestu se pražská koalice ANO, ČSSD, SZ, Lidovců a STAN vydala“.

Včerejší hlasování ukázalo křehkost vládnoucí koalice, kdy koaliční stanovisko nepodpořil náměstek primátorky Matěj Stropnický z Trojkoalice. „Potvrzují se naše slova, že řídit Prahu s převahou jednoho hlasu je vůči Pražanům nezodpovědné a dlouhodobě neudržitelné“, komentuje tuto krizi uvnitř koalice Jiří Koubek, předseda pražské TOP 09.

Eva Marečková

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme