Kvalita Karlínských farmářských trhů rapidně klesla

25. 5. 2016

Vzpomínáte na dobu, kdy farmářské trhy v Karlíně nebyly pouhým místem, kam si v sobotu ráno přijdete pro pečivo, ze zvyku obejdete zbylé stánky a už přemýšlíte, jak strávíte zbytek dopoledne? Dny, kdy Karlínské farmářské trhy nebyly pouze o nákupech, ale také, a možná především, o sousedském setkávání, jsou zdá se pryč. Nenávratně? Doufejme že nikoliv.

V březnu minulého roku začala rozsáhlá revitalizace Karlínského náměstí. Z toho důvodu bylo pořádání Karlínských farmářských trhů dočasně přerušeno. V listopadu 2015, tedy více než po půl roce, byl provoz trhů obnoven. Novým provozovatelem Karlínských farmářských trhů se stala firma MERCATO FARM s.r.o., která byla založena 19. května 2015. A možná právě zde je kámen úrazu.

Většina prodejců, které jsme mohli znát z „dřívějších“ Karlínských farmářských trhů, zmizela. Ke kvalitě trhů se jejich návštěvníci vyjadřují často kriticky nejen přímo během jejich konání, ale také na sociálních sítích a v blozích na internetu. Já sama musím jejich kritiku bohužel jen potvrdit. A prodejci jsou naopak nešťastní z návštěvnosti, která se snižuje úměrně s klesající kvalitou trhů.

Není proto divu, že na toto téma přišla řada i na posledním jednání zastupitelstva MČ Praha 8. Paní místostarostka Borhyová klesající kvalitu a zájem o trhy připustila a přiznala, že jistou vinu na tom nese současný provozovatel. A vypadá to, že radnice nyní začíná jednat s novým provozovatelem. Dejme tedy Karlínským farmářským trhům ještě druhou a poslední šanci. Pokud se totiž kvalita výrazně nezlepší, může to také znamenat jejich trvalý zánik a to si určitě nikdo nepřejeme.

Markéta Adamová, předsedkyně RO TOP 09 Praha 8, místopředsedkyně strany a poslankyně

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme